Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Вежбе за све који раде за компјутером: Опустите рамена и решите се бола у врату

Ако сте због посла приморани да по више сати седите за столом, а нарочито ако још морате и да гледате у монитор, сигурно је да вас бар некад мучи бол у врату и осећај да су вам мишићи веома стегнути.

1709806434_shutterstock_1061485943.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Грч у раменимаможе да настане због неправилног положаја и дуготрајног седења за рачунаром као и стреса и недовољног опоравка и истезања након вежбања.

Мишићи често остају у статичкој контракцији, а тензију можете да избегнете тако што ћете одрадити неколико једноставних вежби код куће. 

1. Ротација трупа

Лезите на страну, савијте колена и руке испружите испред тела. Горњу руку полако пружајте уназад, ротирајући горњи део трупа. Погледом пратите шаку, тако да се и глава окреће заједно са трупом. У завршном положају останите двадесетак секунди, опустите се што је више могуће и полако дишите. Окрените се на други бок па поновите вежбу другом руком.

Урадите два до три понављања барем једном дневно.

2. Стезање лопатица

Станите усправно или се усправите седећи у столици, не наслањајући леђа. Затегните рамена уназад тако да лопатице клизе једна према другој. Замислите да покушавате да између лопатица стегнете оловку. Задржите тај положај пет секунди, па се опустите. Почните са два понављања - једно ујутру и једно увече.

Повећавајте број док не стигнете до пет серија.

3. Слово "Т"

Станите усправно и испружите руке испред себе у висини рамена. Нека лактови не буду савијени. Сада одручите, тако да руке и труп визуелно чине слово "Т". Поновите десет пута, две до три серије дневно. Када се навикнете на вежбу, можете укључити еластичну траку, коју ћете растезати рукама док вежбате. 

Такође, можете користити и мале тегове, чак и они од 1кг ће бити сасвим довољни. Пробајте што пре!

(Лепа и срећна)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas