· · Коментари: 0
ОДМОР

Да ли знате шта је "ПРАВИЛО 42%"? Примените га и видећете РЕЗУЛТАТЕ

Колико пута вам се десило да сте се изгубили у послу и схватили да сте константно уморни и неиспавани? Нашем организму је потребно време за одмор и опоравак од свих дневних активности, а и психички нам је потребно измештање из свог тог притиска и напетости.

1603787854_Depositphotos_2849744_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Оно што је главно питање је колико нам је слободног и времена за одмор неопходно за нормално функционисање организма.

Нова истраживања дошла су до једне конкретне бројке, а то је 42%. То је проценат времена који треба да проведемо у "одмарању" како не бисмо осетили превелики стрес и напор.

Проценат не мора да се гледа на дневном нивоу, већ може и на недељном или месечном, али закључак је да је неопходан, јер ако ми не издвојимо 42% процента времена за тако нешто, то ће нас стићи пре или касније.

Прочитајте још: Уморни сте, НЕРАСПОЛОЖЕНИ, малодушни... Ево КАДА ће ПРОЋИ ТО ОСЕЋАЊЕ

Гледано на дневном нивоу, то је 10 сати од 24, од којих се препоручује да 8 иде на сан, а остатак да се распореди на неке друге активности. Ту треба издвојити време за уживање у храни, физичку активност, социјалну интеракцију и још једну активност по слободном избору.

Фото: Депозит

То је све наравно само оквирна препорука, јер се навике разликују код сваког од нас, баш као и интересовања. Некима је потребно више сна, неки не могу без озбиљне физичке активности, а неки не могу да заспе без одгледане серије или филма увече.

Прочитајте још: Мучи вас НЕСАНИЦА? Одмах идите и обуците МОКРЕ ЧАРАПЕ

Можда ћете помислити да су ове бројке претеране и да је нереално издвојити 42% времена за одмор, јер се можете "провући" и без тога. То може да буде тачно, али последице ће стићи пре или касније.

Вероватно вам се већ десило да се дословце разболите по завршетку неког важног пројекта, да прва два дана одмора проведете тако што спавате по 12 сати, или да вам у неком тренутку делује као да ћете просто пасти од умора…

Прочитајте још: ЧИСТ ЈЕЗИК, ЗДРАВИ УНУТРАШЊИ ОРГАНИ! Промене на језику које указују на стање вашег организма

То је оно што се дешава када организам нема довољно времена за опоравак, тако да се потрудите да му то и обезбедите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.