· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Да ли знате шта МОРАТЕ ЈЕСТИ свакога дана? Реч је о само три врсте намирница...

Поред бројних савета нутрициониста, свакога дана врло је важно конзумирати барем једну из ове три групе намирница

1626472655_Depositphotos_10961548_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Амерички стручњаци објавили су смернице у којима је наведено да постоји три главне врсте прехрамбених намирница на које би се сви требали усрередити како би свакодневно имали хранљив и здрав оброк.

Прочитајте још: Четири паметна решења која чине ваш дом лакшим за чишћење!

Здраве врсте намирница

Житарице

Исхрана мора да садрж и угљенехидрате, а житарице су их пуне! Осим тога, житарице су богате влакнима због чега ћете се дуже осећати ситима. У своју исхрану можете укључити тамни пиринач, кокице, зобену кашу и тестенину од целе пшенице.

Млечни производи

Они су додатни извори протеина и масти, а треба их конзумирати у умереним количинама. Најбољи млечни производи укључују млеко, јогурт, кефир, сир и сојино млеко.

Прочитајте још: Руке лети прве страдају, нахраните их ОВИМ пре спавања

Поврће

Оно може бити дио вашег прилога уз ручак, а при томе нећете унети превише калорија. Постоји пет различитих група поврћаТамно зелено поврће су броколи, зеље, спанаћ, црвено и наранчасто поврће су шаргарепа, црвена паприка, парадајз. У махунарке спадају грашак пасуљ, грашак, лећа и скробно поврће чине бели кромпир, кукуруз, зелени грашак и последње, печурке, тиква, зелена салата, авокадо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.