Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Храна коју НИКАКО не смете да једете пред спавање

Нутриционисти препоручују да три сата пре спавања ништа не једете јер се храна толико задржава у желуцу просечне особе након чега путује до танког црева.

1645351084_hrana.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Мада се стручњаци и даље споре око тога хоће ли вам хамбургер у ноћним сатима набацити вишак килограма, око једног нема дилеме - поквариће вам сан.

Прочитајте још: ЗАПОЧНИТЕ ЈУТРО МЕДЕНОМ ВОДОМ: Регулише пробаву, јача организам, топи сало (РЕЦЕПТ)

Можда се нећете пробудити у току ноћи, али спаваћете лошије, па ћете бити помало уморни наредног дана. Није небитно ни шта једете пре одласка на починак, а ове намирнице би требало да избегавате. 

Чоколада - Не само да ћете унети шећер, већ и кофеин. Чоколада не садржи много кофеина, али и мала количина ове хемикалије може пореметити сан. Зато не би требало да пијете ни чај непосредно пре спавања.

Масно - Млеко, јогурт, авокадо, сладолед, орашасти плодови, путер и сир су на листи за избегавање јер се масна храна споро вари.

Кисела храна - Пржено и зачињено не треба да једете пре спавања јер је реч о "киселој храни", а чак 10 посто млађих мушкараца пати од киселине иако то и не зна.

Алкохол - Можда ће вам чашица-две помоћи да лакше утонете у сан, али алкохол ремети дубљу фазу у којој се најбоље одмарамо.

Прочитајте још: ПРОТИВ СТРЕСА И НЕГАТИВНЕ ЕНЕРГИЈЕ: Направите сами етерично уље од јабуке УЗ ПОМОЋ ДВА САСТОЈКА (РЕЦЕПТ)

 

Савет плус: Ако сте гладни, поједите банану или киви јер се брзо варе, житарице целог зрна јер појачавају лучење серотонина, кајгану која се вари брже од куваних јаја.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas