· · Коментари: 0
САВЕТ

Кад треба доручковати, ручати и вечерати? Ово је идеално време за ОБРОКЕ

Стручњаци саветују када треба појести први, а када последњи оброк у току дана.

1631780212_food-918639_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Свима нам је позната она реченица: "Доручак поједи сам, ручак подели с пријатељем, а вечеру дај непријатељу". Међутим, да ли је то заиста истина у пракси?

Поред тога шта једемо, важно је такође и када једемо, као и то колику паузу правимо између оброка.

Прочитајте још: Тренери саветују како да израчунате колико ВОДЕ треба да попијете после ТРЕНИНГА

У даљем тексту стручњаци саветују када је идеално време за доручак, ручак и вечеру, као и то колике паузе треба правити између оброка.

Доручак

Идеално би било са доручком сачекати један сат након буђења. Такође, најбоље време за доручак је око седам сати, а најкасније га треба појести до десет. У доручак обавезно треба уврстити протеине.

Ручак

Право време за ручак је између 12 и 13  часова, а размак између доручка и ручка треба да буде 4 сата. Такође,  ручак треба појести до 16 часова најкасније.

Вечера

Најбоље време за вечерње оброке је пре 19 часова, јер размак између последњег, вечерњег оброка и спавања треба да буде од два до три сата, јер оброк који се поједе пре одласка у кревет може да поремети сан. Такође, стручњаци саветују да не треба вечерати после 22 часа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.