Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
САВЕТИ

Откопчавате каиш и спавате после оброка? ПРЕСТАНИТЕ! Ове ствари не треба да радите НАКОН ЈЕЛА, а ево и зашто

Оброци у току дана рутина су за сваког од нас.

1599731575_Depositphotos_43156177_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Осим што нам обезбеђују енергију, они су и извор здравља које нам је неопходно. Често се међутим догађа да несвесно неки од вас практикују одређени вид понашања након јела који дугорочно гледано може да угрози ваше здравље.

Како би вам скренули пажњу на наизглед безазлене, али заиста шкодљиве облике понашања непосредно након јела, истакнућемо шта је то што не треба да радите:

Фото: дЕПОЗИТ

КОНЗУМИРАЊЕ ЦИГАРЕТА

Вероватно сте свесни последица ове лоше навике по ваше здравље у глобалу, али оно што студије показују је заиста поражавајуће, а тиче се конзумирања цигарета непосредно након јела. Пушење накно што сте завршили са оброком повећава шансе за обољењем од канцера за 10 пута.

Прочитајте још: Пронађен ЛЕК против МАМУРЛУКА!

КОНЗУМИРАЊЕ ВОЋА

Ако једете воће одмах након што сте завршили са доручком или ручком, непотребно ћете свој стомак изложити надутости. Воће је препоручљиво јести сат до два након оброка, и сат времена пре следећег оброка.

Фото: Депозит

ИСПИЈАЊЕ ЧАЈА

Испијање чаја након оброка је навика карактеристична за бројне културе. Међутим стручњаци тврде да ово није повољно по људско здравље. Листови чаја садрже висок ниво киселине која доводи до тога да се протеини из хране коју конзумирамо стврдњавају и самим тим вам отежавају варење.

Прочитајте још: НИКАДА, али НИКАДА не седите у кући у ОБУЋИ, јер је ОПАСНО

ОТКОПЧАВАЊЕ КАИША

Када олабавите каиш на панталонама, након што сте се поштено најели, привидно себи олакшавате. Ова навика међутим доводи до увртања црева и зачепљења које може узроковати озбиљне здравствене проблеме.

КУПАЊЕ

Одлазак на купање после оброка никако није препоручљив, јер доводи до повећања протока крви у телу, нарочито у пределу руку и ногу. Самим тим количина крви која је потребна у пределу зелуца да би се храна варила је мања, и варење је отежано.

Прочитајте још: ПРОБЛЕМИ СА СПАВАЊЕМ: Ово је шест НАЈЧЕШЋИХ навика које ОМЕТАЈУ САН

Фото: Депозит

ШЕТЊА

Иако стара изрека каже да је потребно прећи сто корака након оброка како бисте доживели сто лета, то заправо није тачно. Шетња доводи до тога да пробавни систем има потешкоћа са апсорбовањем хранљивих састојака из хране коју сте управо унели у организам. Пожељно је отићи у шетњу сат времена након јела.

СПАВАЊЕ

Спавање је такође лош потез након јела, јер на тај начин систем за варење има тежак задатак пред собом, будући да се организам у стању спавања успорава. Храна која се правилно не свари изазова надутост и стомачне тегобе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas