Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Овај природни напитак може вам значајно помоћи да смањите ниво холестерола у крви

Холестерол је окидач за многе болести, па је најбоље повести рачуна на време

1650622464_julia-topp-kuIiEew8V-A-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Холестерол је потребан нашем организму у одређеним количинама. Има битну улогу у процесу варења, производњи хормона и витамина Д. Холестерол се, углавном, налази у храни животињског порекла, али и у нашим ћелијама.

Међутим, уколико премашује дозвољене вредности, може бити изузетно опасан по наше здравље. Вишак холестерола има тенденцију да се залепи за унутрашње зидове крвних судова, што може проузроковати болести попут шлога, повишеног крвног притиска, атеросклорозе, срчаног обољења, обољења бубрега итд.

Да бисте одржали ниво холестерола у пожељним границама, значајно вам може помоћи напитак од ђумбира! Зашто баш ђумбир?

Прочитајте још: ОВО су знаци да вам је јетра ПУНА ТОКСИНА! Ево како да је очистите

Народна медицина ђумбир користи код прехлада и грипа (препорука је жвакање свежег ђумбира или чај, али и свеже цеђен сок). Бројна су лековита својства која красе ову биљку. Осим наведених карактеристика чај од ђумбира ублажава симптоме артритиса, користи се код алергија, делотворан је лек против мигрене, делује као антисептик, снажан је антиоксиданс који поспешује функцију јетре и одличан је за детоксикацију организма.

  • Подстиче пробаву и чисти организам
  • Лек против грипа и прехладе
  • Побољшава циркулацију и смањује ризик од срчаног удара
  • Ублажава мучнину​

Научници из Велике Британије спровели су истраживање у ком је учествовало 60 пацијената са високим нивоом холестерола у крви. Сваки од њих је узимао је око 5 грама ђумбира сваког дана, а резултат тога било је смањење нивоа холестерола за 17%!

Ђумбир садржи преко 100 биоактивних једињења, минерала, витамина Б6, Б12, магнезијум, натријум, калцијум, гвожђе и друге елементе. Користи се не само као зачинска биљка, већ и као лек и превентивно средство за јачање отпорности организма.

Прочитајте још: Најбоље ВРЕМЕ ЗА ВЕЧЕРУ ако желите да преспавате целу ноц́: Посебно је важно ако једете ову храну

Напитак од ђумбира

Свежи ђумбир или онај у праху пођеднако су ефикасни и благотворни. Који год да имате, прелијте врелом (али не и пркључалом водом) и одставите да одстоји. Добићете сјајан напитак за регулацију масноће у крви!

Ако уз ово укључите редовну физичку активност и решите се лоших животних навика, препородићете свој организам.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas