Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Три намирнице не смете узети на "празан стомак", а прва је КАФА

Добро је познато да тело прво треба да се пробуди, па кафа није добар избор.

1612703160_Depositphotos_44023829_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Телу је потребно време да се разбуди и покрене након буђења, што значи да неке ствари не би требало радити одмах након спавања, тврди Миријам Стопард, чувена енглеска докторка, ТВ водитељка и колумнисткиња. Како саветује, не би требало да вежбамо након буђења, јер је тело дехидрирано и наше ткиво се неће правилно истезати.

Прочитајте још: Сода бикарбона УБИЈА КАНДИДУ: Ова два рецепта решиће вас ове ГЉИВИЦЕ

Мишићи су укочени, а интервертебрални дискови нису довољно опуштени па, ако нисте опрезни, могли бисте се повредити. На листи непожељних радњи након буђења је и сок од поморанџе, јер како каже др Стопард, он чини више штете него користи.

Кафа на празан стомак? Није добра идеја!

Наиме, њиме се само преоптерећује метаболизам и подиже ниво шећера у крви. То је зато што метаболизам, који регулише инсулин, још није у потпуности функционалан. Такође, она саветује и избегавање кафе, јер шољица овог напитка на празан желудац заправо смањује способност метаболизма за контролу шећера у крви, али и даје осећај ситости због којег не уносимо довољно хранљивих намирница за доручак.

Истраживачи са универзитета Бат верују да би ове нове информације о кафи могле да указују на дуготрајне здравствене последице. Наиме, у свом истраживању открили су да овај црни напитак када се пије пре доручка, смањује контролу шећера у крви за око 50 одсто. Стога је важно, упозоравају истраживачи, увек нешто појести пре него што се конзумира кафа.

Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА

Докторка Стопард препоручује да то буде малени, али нутритивни доручак, попут овсених пахуљица, каше, јогурта или тоста с авокадом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas