· · Komentari: 0
TORTE I KOLAČI

Torta - kolač od banana i piškota: Recept za ovaj letnji dezert tražiće vam svi (VIDEO)

Ovaj preukusni torta - kolač oduševiće i najizbirljivije sladokusce.

1622232115_torta-s-bananama.JPG
Foto: YoutubePrintscreen/ Kuvajmo lako

Ovaj lagani kolač uvek će biti odličan izbor za vrele dane koji nam stižu. Jednostavno se pravi, potrebno je minimalno vremena a uživanje traje do poslednjeg parčeta.

AKo je do sad niste probali, ovaj kolač uvrstićete u omiljene - to je sigurno!

Potrebni sastojci:

3 pakovanja piškota (300g)

2 l mleka

3 pudinga od vanile

3 kesice šlaga

125g maslaca

150g šećera u prahu

3 veće banane

2 vanilin šećera

sok od jednog limuna

Postupak pripreme:

U 1 litar mleka skuvati 3 pudinga od vanile. Umutiti penasto 125g maslaca sa 150g šećera u prahu. U prohlađen puding dodati umućen maslac sa šećerom u prahu i 2 kesice vanilin šećera. Umutiti sve sa mikserom. Krem podeliti na dva jednaka dela i ostaviti da se ohladi. Neposredno pre početka filovanja torte oljuštiti banane i preseći uzdužno na pola.

Preliti sokom od jednog limuna da ne potamne. Na tacni poređati prvi sloj piškota, koje su prethodno umočene u hladno mleko. Preko piškota premazati jednu polovinu krema od vanile. Banane poređati u suprotnom smeru od piškota preko krema.

Ređanjem banana na taj način se dobija lep presek svakog parčeta torte. Preko banana dodati opet sloja krema i kao završni sloj dodati piškote prethodno umočene u mleko.

Tortu odložiti u frižider da se ohladi i stegne na nekoliko sati. Umutiti šlag sa jednim delom preostalog mleka i premazati preko torte. Ukrasiti tortu po želji. 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.