Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Dijeta pet faktora: PET OBROKA dnevno, PET TRENINGA nedeljno

Konzumiranjem pet dnevnih obroka organizam će biti u ravnoteži, a redovnim vežbanjem u trajanju od samo 25 minuta tokom trajanja dijete možete izgubiti i do 5 kilograma

1595278371_Dijeta---Depositphotos.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Celokupna dijeta bazira se na pet manjih obroka dnevno koji osiguravaju konstantan priliv kalorija u toku dana. Telo je na taj način uvek zadovoljeno dovoljnom količinom energije, što podrazumeva i da nećete imati napade gladi, ali i držanje dijete neće predstavljati problem.

Pročitajte još: Otkriveno je pre više od 10.000 godina, svi imamo u KUHINJI, a nismo znali koliko može da nam POMOGNE

"Dijeta 5 faktora" traje ukupno pet nedelja. Tokom petonedeljnog perioda, dijeta se sastoji od  pet obroka dnevno, pet sastojaka po obroku i pet dana u kojima se može i "grešiti".

Pet nedelja, pet obroka dnevno, pet vrsta namirnica po obroku i pet jednostavnih treninga nedeljno

Pročitajte još: Da li ste čuli za "TEGLA dijetu" koja je hit na društvenim mrežama, besplatna je i nema gladovanja (Foto)

Harli Pasternak, koji je definisao i osmislio ovu dijetu, tvrdi da osobe tokom držanja dijete ne osećaju glad, a posebno naglašava jednostavnost ishrane koja ne traži puno vremena za samu pripremu hrane. Prema njegovim procenama, nedeljno se može izgubiti i do kilogram na težini. Uz to, važno je popiti najmanje 2,5 litra vode dnevno.

Pročitajte još: Probajte SOKOTERAPIJU koja daje energiju, a evo i lakih RECEPATA


Foto: Magazin Novosti

Punjene palačinke za doručak
Sastojci: 6 belanaca, 150 grama samlevenih zobenih pahuljica, 1 kašičica zaslađivača, 200 grama kisele pavlake, 2 pomorandže. Umutite belanca, dodajte pahuljice i zaslađivač. Na tiganj sipajte 3 kašike ove smese i ispecite palačinke. Napunite ih voćem i kiselom pavlakom.

Pročitajte još: Posle ovih biljnih napitaka IZGUBIĆETE STOMAK i "osušiće" se masne naslage

Uz redovne obroke, dijeta predviđa i vežbe pet puta nedeljno u trajanju od 25 minuta. I vežbe se sastoje od  pet faza, zagrevanje, vežbe snage za gornji i donji deo tela, posebno pa zajedno i konačno, trening koji podstiče sagorevanje masti.

Doručak

Može biti jednostavan, sastavljen od žitarica i mleka sa nivoom masti. Izbegavajte kalorične i zaslađene gotove mešavine žitarica.

Vežbe za grudi pročitaje ovde: Predstavljamo vam TRI VEŽBE koje su idealne za grudi, ali u JEDNOM SLUČAJU ih ne smete raditi (FOTO/VIDEO)

Za one koji vole konkretan doručak, preporučuje se belance od jajeta sa malo kuvane šunke sa niskim procentom masti, dok bi osobe koje ujutro ne mogu puno jesti trebale popiti barem voćni smuti.

Ručak

Najbrži izvor energije za telo su jednostavni ugljeni hidrati koji su doatupni u šećeru ili hlebu, alise ne smeju konzumirati posle 15 časova.

Pročitajte još: Hrana može da bude ZAMKA: Stručnjak objašnjava zašto jedemo i kad nismo gladni

Zdrave lazanje
Sastojci: 2 manja patlidžana, 200 grama rikota sira, bosiljak, 500 grama paradajza, mocarela sir.Sve sastojke izrezati na tanke listiće. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Patlidžan posoliti, popapriti i staviti u rernu na 15 minuta. Sir pomešati sa bosiljkom. U posudu za pečenje složiti jedan red patlidžana, premazati sa rikota sirem i bosiljkom, pa jedan red paradajza. Na vrh staviti mocarelu i peći 20 minuta.

Umesto toga, za ručak se prporučuju kombinacije povrća i mesa, crvenog ili belog mesa i sveže ili konzervirane ribe.

Pročitajte još: Posle ovih biljnih napitaka IZGUBIĆETE STOMAK i "osušiće" se masne naslage

Večera

Planirajte večeru pre 19 sati. Ako večerate kasnije, lošije ćete spavati i usporiti metabolizam. Za večeru se preporučuje malo povrća uz ribu ili piletinu.

Međuobroci

Pročitajte još: JEDITE SVE osim kada gladujete i oslabite 12 kilograma za MESEC dana

Oni su važni  kako bi se održala energija i izbegli napadi gladi, a time i unos nezdravih namirnica.

Najbolji međuobrok su voće i povrće, sveže ili termički obrađeno na pari. Žvaćite polako kako bi mozgu dali dovoljno vremena da registruje unos hrane.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas