Oglas
· · Komentari: 0

Neizostavan deo zimnice: Recept za DOMAĆI KUVANI PARADAJZ

Kuvani paradajz je nezaobilazan u pripremi svake zimnice

1664032373_profimedia-0519750534.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Odličan je za pravljenje domaće paradajz čorbe, kao dodatak jelima ili da ga popijete kao sok, jer je veoma ukusan i zdrav. Bitno je da birate zreo i zdrav paradajz koji nema oštećenja ili tragove truljenja. Napravite najlepši kuvani paradajz po receptu naših baka, kome će luk i peršun dati poseban šmek.

Sastojci:

  • 4 kg paradajza
  • 500 g crvenih paprika
  • 2 glavice luka
  • veza peršuna
  • so

Pročitajte još: SLATKO OD DUNJA prema tradicionalnim receptima: Dva načina pripreme za uživanje u jesenjim danima (RECEPT)

Priprema:

Paradajz dobro operite i očistite od eventualnih zelenih ili trulih delova. Isecite ga na malo krupnije kocke i stavite u dublju šerpu. Paprike takođe operite, očistite i isecite na tanke trakice. Crni luk isecite na kockice, sitno naseckajte peršun, pa sve dodajte u šerpu. Posolite po ukusu. Stavite da se kuva na umerenu vatru uz povremeno mešanje, dok ljuska paradajza ne počne da se odvaja. Sknolite sa šporeta, pa dobro procedite kriz gustu cediljku i dobro sve ispasirajte, da se izvođi što više tečnosti. Dobijeni propasirani paradajz ponovo vratite u šerpu i kuvajte uz konsrantno mešanje, dok se količina ne smanji na pola. Kuvani paradajz pomoću levka sipajte u sterilisane, još uvek tople flaše i odmah zatvorite poklopac. Flaše "ušuškajte" u ćebe i ostavite ih tako preko noći da se hlade. Sutradan ih prebacite na tamno i hladno mesto, a po otvaranju ih čuvajte u frižideru.

BONUS VIDEO

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas