Oglas
· · Komentari: 0

POSNI SPECIJALITET: Recept za kupusnjak sa mladim lukom (VIDEO)

Preukusno posno jelo koje će vas oduševiti

1711360186_Foto-Privatna-arhiva-bakina-kuhinja-kupusnjak.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za posno jelo koje će obožavati cela porodica.

Kupusnjak sa mladim lukom - sastojci:

500 gr tankih kora
1 manja glavica kiselog kupusa
1 veća veza mladog luka ili 1 praziluk
3  čena belog luka
ljuta tucana paprika
mleveni biber
ulje

Preliv 

150 ml kisele vode
1/2 praška za pecivo

Kupusnjak sa mladim lukom - priprema:

Kupus sitno iseckati, oprati dobro ako je više kiseo. Na ulju propržiti seckan mladi luk, pa dodati sečen kiseli kupus i pržiti na tihoj vatri bez dodavanja vode oko 30 minuta. 

Dodati papriku, mleveni biber, beli luk i sve izjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu i malo ulja kao i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem, pa obložiti jednom korom i poprskati vodom. 

Dodati drugu i nju poprskati i pobacati kupus. Tako do kraja. Na kraju ušuškati sa dve kore koje poprskate i premažete uljem. Iseći na kocke ili trouglove. 

Premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Služiti toplo. Uživajte vrhunska šuškava topi se!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas