Oglas
· · Komentari: 0
VEŽBAJTE SA MARIJOM

Danas radimo trening za gluteus: Potrebni su vam samo traka i dobro raspoloženje!

Svakog vikenda na Magazinu Novosti vežbajte sa našim profesionalnim trenerom Marijom Stojanović i započnite dan na najbolji način.

1608374069_132027948_179329553888022_4170347566800752925_n.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Danas vam je od opreme potrebna samo traka i dobro raspoloženje. Radimo trening za gluteus.

1. Čučanj

Napravite čučanj, a zatim kada ste u gornjem položaju idete nogom u stranu (kao na snimku). Prvo jednom, pa drugom nogom, 20 ponavljanja. Važno je da se telo ne ljulja kada noga ide u stranu. Potrudite se da što vše budete u balansu.

2. Hodanje u stranu

Spuštate traku na gležnjeve i hodate u stranu. Kolena su malo savijena. Sve vreme pazite da imate razmak između nogu, sve vreme treba da postoji napor. Stomak je stegnut, a zadnjica je zategnuta. Radite 3 puta po 20 koraka.

Pročitajte još: Potreban je samo 21 minut: Ove subote radimo HIIT TRENING sa trenerom Marijom (VIDEO)

3. vežba

Na laktovima ste. Jednom nogom pravite polukrug, a nakon toga drugom. Noga je sve vreme zateguta, trudite se da je što više gore i ide što dalje u stranu. Radite 15 ponavljanja jednom, a nakon toga 15 ponavljanja drugom nogom. Ko želi može da stavi traku, kako bi imao veće opterećenje.

4.  Abdukcija nogama

U čučnju ste, radite abdukciju nogama, podižete se i tada stegnete mišiće gluteusa. Pazite da kolena ne prelaze prste. Radite što šire u stranu. Ponovite vežbu u 3 kruga po 20 ponavljanja.

5. vežba

Na šakama ste i kolenima, traka je malo iznad kolena. Karlica je malo uvučena, a leđa su u neutralnoj poziciji. Radite dva puta izbacivanje jedne noge u stranu, a onda ponovite drugom nogom. Stomak je sve vreme stegnut i pazite na balans. Radite naizmenično nogama 3 serije po 20 ponavljanja. Šake su ispod ramena.

Pročitajte još: TRENIRAJTE NOGE, ali i POZITIVNU ENERGIJU: Sa našim trenerom Marijom danas radimo upravo ove vežbe (VIDEO)

6.  Glute bridge

Radite most, nogama idete u stranu i vraćate se. Bitno je da kada idete u stranu kukovi sve vreme budu zategnuti. Radite 3 serije po 20 ponavljanja. Stomak je stegnut, a kada ste u gornjem položaju stegnite i zadnjicu.

Uživajte u današnjem treningu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas