Oglas
· · Komentari: 0
Preživljavanje

Evo kako da se bezbedno krećete po mraku kada vam trebaju slobodne ruke (FOTO)

Model čeone svetiljke MH-6 proizvođača “Led Lenser” nudi visok kvalitet i upotrebljivost

1611138605_MH6.jpg
MH6 - foto: “Led Lenser”
Oglas

Neretko nam se desi da dok držimo baterijsku lampu treba da obavimo neki posao koji zahteva upotrebu obe ruke. 

Pročitajte još:  Vrhunska tehnologija za maksimalne rezultate (FOTO)

Intenzitet svetla može da se podešava od 20 do 200 lumena, foto: “Led Lenser”

Bez obzira da li je reč o zameni probušene gume, intervenciji ispod haube, sakupljanju granja za vatru po mraku ili traženju ispuštene sitnice na mračnom tlu – nedostaje vam još jedna ruka. Kada nema pomoćnika, snalazimo se na različite načine: postavljenjem lampe na najbližu podesnu površinu ali to je često prilično nezgrapno rešenje.  

Pročitajte još: “NESESER” koji život znači (FOTO)

Jedan od boljih načina da se ovo prevaziđe je korišćenje lampe koja se nosi na glavi, sa čeone strane. Osim slobodnih ruku, ovakvo rešenje omogućava da svetlosni snop bude usmeren baš u pravcu u kome gledate, što često nije slučaj sa lampom postavljenom na nekakav držač pored vas.  

 Odlična autdor lampa, foto: “Led Lenser”

Uz maksimalni intenzitet od 200 lumena i tri modusa rada (puna snaga, 20 lumena i strobo), možete i da podešavate fokus i ugao svetlosnog snopa. Preko USB priključka baterija se potpuno napuni za četiri sata, a ima autonoomiju od 20 sati na nižem intenzitetu rada. U skladu sa vojnim standardima, lampa je otporna na kvašenje (čak i mlazom pod pritiskom), ali je ne treba potapati. 

U mnogim profesijama često se radi u uslovima slabog osvetljenja, foto: “Led Lenser”

MH6 je izuzetno laka za upotrebu. Zbog polimerskog kućišta teži samo 90 grama, a podesiva elastična traka je vrlo udobna pa je MH-6 dobro rešenje za mnoge situacije, od kućne primene, preko industrijskog I zanatskog sektora do ekstremnih sportova.  

Pročitajte još: Gledanje očima „Predatora“ (FOTO)

Izuzetno udobna I lagana lampa, foto: “Led Lenser”

Posebna pogodnost je što vas upozorava kada se nivo baterije isprazni, a zaštitni mehanizam za transport sprečava da se nehotično uključi u torbi. Cena varira u zavisnosti od zemlje nabavke, ali ne prelazi 68 evra.

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas