· · Komentari: 0
ZDRAVE NAMIRNICE

Ove NAMIRNICE vratiće vašoj koži MLADALAČKI IZGLED

Znate li da svojoj koži vrlo jednostavno možete podariti lep i zdrav sjaj? Sve što vam je potrebno je nekoliko promena u vašoj prehrani.

1596539515_blueberries-2270379_1280.jpg
Foto: Piksabej

Određene namirnice su izuzetno bogate vitaminima, mineralima, antioksidansima, amino-kiselinama, enzimima i ostalim nutrijentima koji su ključni za dobro zdravlje. Ove namirnice sadrže više nutrijenata po kaloriji i manji broj (ili nimalo) štetnih svojstava. Kada je reč o vašoj koži, ovo su namirnice koje bi svakako trebali češće da konzumirate.

Pročitajte još: Muzika LEČI srce! Kako? Evo ovako!

Brokoli

Ova vrlo zdrava namirnica jedna je od najbogatijih namirnica na svetu, barem kada je reč o nutrijentima. Brokoli sadrži proteine, kalcijum koji je ključan za izgradnju kostiju, vlakna, vitamine A, C i K, fitoestrogene i spojeve koji popravljaju oštećenja mišićnih tkiva i organa nastala starenjem.

Foto: Piksabej

Borovnica

Ove malene bobice prava su bomba antioksidansa koji bi mogli usporiti efekte starenja. Takođe, bogate su i sastojcima koji bi mogli ublažiti upalne procese.

Foto: Piksabej

Pročitajte još: Sprečava kamen u bubregu: Ova namirnica je izvor zdravlja i energije

Losos

Losos je jedan od najbogatijih izvora omega-3 masnih kiselina, koje pomažu u snižavanju holesterola, sprečavaju lepljenje trombocita na zidove arterija, smanjuju upalne procese, smanjuju rizik od moždanog udara i sprečavaju srčane udare. Losos je takođe bogat proteinima, dobar je izvor gvožđa i ne sadrži velike količine žive.

Foto: Piksabej

Bademi

Bademi, orasi i pistaći dokazano snižavaju nivoe lošeg holesterola. Baš poput brokolia, bogati su vrstom antioksidansa za koje se veruje da igraju ključnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala. Takođe, bogati su vlaknima, fitohemikalijama (koje bi vas mogle zaštititi od raka) i argininom, za koji se smatra da je prethodnik ljudskog hormona rasta.

Foto: Piksabej

Pročitajte još: U jeku smo AELGIJA, kako da se ZAŠTITIMO i poboljšamo dan

Spanać

Spanać možda neće imati isti efekt na vas kao što ima na Popaja, ali zato je odličan izvor sastojaka koji jačaju vaš imunološki sistem i bore se protiv raka i slobodnih radikala.

Foto: Piksabej

Batat

Batat sadrži ogromnu količinu vitamina A (koji je vrlo pogodan za vašu kožu i oči), moćnih antioksidansa i kalijuma, koji pomaže smanjiti štetne efekte natrijuma na vaš krvni pritisak i kosti. Drugim rečima, batat je prava bomba nutrijenata.

Foto: Piksabej

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.