Oglas
· · Komentari: 0
SPAVANJE

Poboljšajte kvalitet SNA: Važno je da promenite ove večernje NAVIKE

Loš kvalitet sna se svakako može negativno odraziti na vaše zdravlje.

1643727576_5f928280a1308aaad171fed029afb724fea08295.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Da li ste znali da premalo sna može da utiče na gojaznost i depresiju? Razmislite da li su neki od vaših omiljenih večernjih rituala odgovorni za prevrtanje u krevetu.

Uđite u rutinu

Pokušajte svakog dana da održite svoj raspored za spavanje. Ako svaki dan odlučite da idete na spavanje nešto pre ponoći, neka tako bude i vikendom. Naše telo odgovara na rutinu, stoga pokušajte sa samodisciplinom.

Pročitajte još: ČAŠA MLEKA pred odlazak u KREVET: Zbog čega ovaj napitak treba da vam postane NAVIKA?

Čitanje pre spavanja

Mnogima je navika da čitaju knjigu pre nego što odu na spavanje. Problem je što se vaše telo verovatno prilagodilo toj rutini pa neće da “zaspi” dok ne pročitate još nekoliko poglavlja. Savet koji vam može pomoći jeste da čitate na udobnom kauču pre spavanja, ali nikako ležeći na krevetu spavaće sobe. Setite se samo da je krevet namenjen za odmor.

Gledanje u telefon ili kompjuter

Osvetljenost ekrana na vašem kompjuteru ili telefonu stimuliše mozak. Pored toga, vašem mozgu je teško da prestane da misli o tome čak i kada odlučite da odete na spavanje. Izbegavajte surfovanje internetom kasno noću i isključite uređaje. Dajte sebi vremena da se opustite bez ikakve elektronike.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas