Oglas
· · Komentari: 0
POROK

PETKOVIĆ otkriva strašnu priču: SIN kupi drogu, noć provede u KLADIONICI, a MAJKA ga čeka da mu PLATI TAKSI

Roditelji imaju sve opravdaniji razlog da strahuju za detinjstvo i period adolescencije svoje dece, jer statistika pokazuje da je među starijim osnovcima i srednjoškolcima porastao broj korisnika droge i alkohola, ali i zavisnika od kocke.

1604060997_Depositphotos_53459093_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

To potvrđuju i sve učestaliji pozivi koje dobija Bratislav Petković Petko, savetnik u detektivskoj agenciji.

Pročitajte još: EMPATIJA KAO ŠKOLSKI PREDMET? Da li bi trebalo i u SRBIJI da se uvede? DANCI znaju odgovor!

- Toga je oduvek bilo, ali u poslednje vreme su se stvari sasvim otele kontroli - kaže Petković.

Petković Foto: Lični arhiv

Roditelji koji svakodnevno zovu su očajni, jer primećuju da se deca čudno ponašaju, odsutna su, izbegavaju ih, ne uče, imaju problematično društvo, kradu im novac...

Deca kradu, ne uče, beže od roditelja, piju...

Problem je što je droga među omladinom sve prisutnija, a sišla je, čak, u osnovne škole. Danas su najčešći dileri droge deca od 13, najviše 14 godina, jer u tom dobu nisu krivično odgovorna.

Pročitajte još: Tri JEDNOSTAVNA načina da sprečite KRIVLJENJE KIČME kod DECE

Petković objašnjava da đaci prodaju narkotike za “velike” igrače, pa ako ih policija uhvati, oni kao maloletnici ne odgovaraju pred zakonom, ali ih tu dočekaju “poslodavci”.

Dileri droge imaju 13, najviše 14 godina!

Deca uglavnom ulaze u ovaj pakao naivno, iz želje da se dokažu vršnjacima i u društvu ispadnu mangupi. Prvo zapale cigaretu, iako im ne prija, a onda probaju alkohol i drogu.

Pročitajte još: Doktor Mladenović UPOZORAVA: Roditelji kasno dovode DECU ZAVISNIKE od igrica!

Večiti dužnici
Gazde ne opraštaju dug dilerima koji naprave kada im policija zapleni drogu, već traže da im sve isplate. Tako deca upadaju u "vrzino kolo", jer misle da će, ako budu tražila veću količinu narkotika za prodaju, uspeti da nadoknade štetu...

- Predrasuda je da se to dešava samo deci iz problematičnih porodica, jer nas često zovu upravo intelektualci, dobro situirani i skladni bračni drugovi.

Često zovu dobro situirani ljudi, skladni bračni drugovi...

Sve su to posledice vremena u kojem živimo, pa su tako odrasli najveći deo dana odsutni od kuće, mnogo rade i ne viđaju mališane, a deca ostaju prepuštena sebi, ulici, televiziji i internetu gde pronalaze pogrešne uzore - upozorava sagovornik.

Pročitajte još: Ako DETE LAŽE, da li ste se zapitali OD KOGA je to NAUČIO?

Deca su prepuštena sama sebi Foto: Depozit

Pročitajte još: Da li je VAŠE DETE IMPULSIVNO? Proverite, možda je sklono razvoju KOCKARSKIH NAVIKA!

Mnogi od njih se ugledaju na osobe iz kriminalnog miljea, jer je na društvenim mrežama česta promocija nasilja, što dodatno vodi ka skretanju tinejdžera na stranputicu života. Porast maloletničke delikvencije tome govori u prilog.

Zovu i za dobru decu
Sagovornik ističe da mu se često javljaju i roditelji koji nemaju razloga da sumnjaju u svoje dete,  ali ga proveravaju “za svaki slučaj”.
Sada odmah vade nož!

- I u moje vreme su se deca tukla, ali danas odmah vade nož, pištolj ili metalnu šipku. Nasilje među omladinom postalo je gotovo svakodnevna pojava - kaže detektiv.

Obeznane se od alkohola.

Sagovornik kaže da je roditeljima jednog deteta morao da kaže da se, kada izađe, bukvalno obeznani od alkohola.

Pročitajte još: ČETIRI tipa PONAŠANJA KOD DECE koja mogu da ukažu na OZBILJNIJI PROBLEM

Mladi su sve češće upleteni i u svet kocke, što je podjednako opasno i ostavlja velike i teške posledice na njihov život. Ta zavisnost neretko ide rame uz rame sa narkoticima ili alkoholom.

Kocka Foto: Piksabej
Sin kupi drogu, ode u kockarnicu, a majka mu još plaća taksi!

- Porazio me je slučaj mladića čija me je majka zvala za pomoć, jer je bio agresivan i odsutan. Zatekao sam ga kako na ulici kupuje drogu, a zatim noć provodi za kockarskim aparatima, vraća se kući taksijem i još u ranu zoru zove mamu da mu donese novac da plati taksisti vožnju.

Žena je, inače, obrazovana i uspešna, ali je izgubila kontakt sa detetom, jer ne provode mnogo vremena zajedno, a otac radi u inostranstvu i viđa ga još ređe.

Pročitajte još: Dete stalno gleda u EKRAN: Kako sprečiti KRIVLJENJE VRATA i KIČME

- Moja poruka roditeljima je da se potrude da se što više posvete deci i da, koliko god da imaju obaveza, odvoje vreme za njih. Pogrešno je da njihovu ljubav kupuju novcem - zaključuje Petković.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas