Oglas
· · Komentari: 0

Piće koje ne biste trebali da naručujete u kafiću - PUNO JE BAKTERIJA!

Pića koja biste želeli da izbegnete sledeći put kad budete naručivali.

1643124590_drink-gf5fd68feb_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbegli rizičan kontakt sa bakterijama.

Ovim ne želimo da kažemo da sledeći put kada sednete u kafić treba da ponesete sopstvena higijenska sredstva, već jednostavno treba da naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbegli rizičan kontakt sa bakterijama.

Jedno istraživanje je pokazalo da u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna. Istraživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 odsto, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama.

Pročitajte još: Manjak MAGNEZIJUMA odražava se na stanje mozga, srca i mišica - kako ga NADOKNADITI?

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unapred isečena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i razmnožavaju se u alkoholnim pićima.

(Srbija Danas)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas