Oglas
· · Komentari: 0
nega

Jedna rutina daće vam najmekšu kožu nakon tuširanja: Obnavlja je i neguje

Prekomerno tuširanje i pranje ruku mogu da igraju ulogu u uklanjanju prirodnih ulja sa kože

1651132272_profimedia-0363165248.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Svi želimo da izbegnemo perutanje kože nakon tuširanja, a neke od naših redovnih, svakodnevnih navika mogu da budu najveće greške koje pravimo u vezi sa suvom kožom.

Pročitajte još: Da li ste čuli za Eptaderm? Švajcarski naučnici su stvorili linije koje ciljano neguju ova stanja kože

Dovođenje kože u najbolji mogući oblik trebalo bi da bude prvi korak u svakoj rutini lepote, a to obično počinje pilingom.

Kako piling podstiče meku kožu?

Svrha pilinga je da izbrišete mrtve ćelije sa kože kako biste za sobom ostavili mek, svež, novi sloj kože. I dobre i loše promene mogu da se dese ako piling svakodnevno radite, tako da bi trebalo da pravite pauze, posebno ako imate osetljivu kožu, piše The List. 

Pročitajte još: PERUTANJE, TAMNE FLEKE ILI DEPIGMENTACIJA? Ovog Vaskrsa otkrijte “švajcarsku tajnu” zdrave kože

Ako ne vršite piling, deša se prirodni mehanizam koji se javlja tokom vremena jer mrtve ćelije kože postepeno "odlaze" same. Potrebno je oko mesec dana da koža obavi kompletan ciklus obnove. Ovo vreme obrade se povećava sa godinama, tako da što ste stariji, duže se zadržavate na mrtvim ćelijama kože.

BONUS VIDEO

 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas