Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Zaboravite na opasne FARBE za kosu pune HEMIKALIJA i obojite kosu BILJKAMA

Kana je najpoznatija biljka za farbanje kose, ali to nije sve..

1644447889_hair-g55fe9fe71_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Većina preparata za negu kose, iako je na njima često naznačeno da su 100% prirodni, sadrži mnoštvo veštačih dodataka, boja, konzervanasa koji štete i kosi i zdravlju u celosti. Umesto toga, okrenimo se biljkama koje će negovati našu kosu, ali ne samo to - kosu možete čak i farbati biljkama.

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Prirodno farbanje kose

Kosu možete prirodno obojiti kanom, izrađena je od praha lišća biljke jednog pustinjskog grma. Kana dolazi u različitim bojama, uključujući crnu, mahagoni, razne nijanse smeđe, crvene, tamnocrvene i neven plave.

Pročitajte još: Zdravstveni benefit ZELENOG ČAJA za koji retko ko ZNA: Pored regulisanja METABOLIZMA, ovaj čaj pomaže i kod ARTRITISA

Osim dodavanja boje, kana će ojačati kosu, još više pospešiti delovanje prirodnih ulja za kosu koju možete dodati u negu i osiguraće bogat i zdrav sjaj vaše kose. Kana se zadržava na kosi do 3 meseca. Takođe možete koristiti biljke za podsticanje prirodnih pramenova.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

  • Za zlatne pramenove: neven, kamilica, limun, suncokretove latice.
  • Tamni pramenovi: crni čaj, orah, koren gaveza, kopriva, ruzmarin, kadulja.
  • Crveni pramenovi: neven, kana, cveće hibiskusa, cveće crvene deteline, šipurak, latice crvene ruže.

Biljke za negu kose

  • Normalna kosa: Bosiljak, neven, kamilica,lavanda, cveće lipe, kopriva, list peršuna, ruzmarin, kadulja, potočarka.
  • Suva kosa i vlasište: koren čička, neven, kamilica, list gaveza, bazga, preslica, lavanda, koren belog sleza, kopriva, list peršuna, kadulja.
  • Masna kosa i vlasište: lovorov list, koren čička, neven, kamilica, preslica, matičnjak, lavanda, korica limun, limunska trava, kopriva, timijan, stolisnik list i cvet.
  • Neravnoteža vlasišta: koren čička, neven, kamilica, gavez, eukaliptus, preslica, lavanda, koren belog sleza, kopriva, origano, metvica, ruzmarin, kadulja, timijan.
  • Gubitak kose: bosiljak, kopriva, ruzmarin, kadulja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas