Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Нутриционисти откривају: Због чега треба рећи "НЕ" БАНАНАМА за ДОРУЧАК

Ако питате нутриционисте, банане нису добар избор за доручак из неколико разлога.

1631977382_cereal-898073_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Познато је да је доручак најважнији оброк - њиме започињемо дан, и због тога је важно не прескакати га. Поред тога, такође је важно шта ћемо појести када је доручак у питању.

Иако је многима банана омиљени избор јер је слатка, хранљива, и одлично иде као додатак уз житарице и овсене каше, нутриционисти пак мисле да ово жуто тропско воће није најбољи избор када је доручак у питању.

Прочитајте још: Опушта мишиће и умирује тело: Јесте ли чули за ЧАЈ од БАНАНЕ?

Они истичу да банане посебно нису добре ако се као први оброк једу саме, јер у себи садрже чак 25 посто шећера и спадају у умерено киселе намирнице.

Нутриционисти саветују да дан започнете доручком који сагорева масноћу, али и који ће вам дати довољно енергије и који ће вас заситити до следећег оброка.

Банане заиста дају енергију, али на кратке стазе, јер ћете поново почети да се осећате уморно и гладно. Оне су бољи избор за ужину него за оброк, јер саме нису довољне да бисте започели дан сити и пуни енергије.

Банане припадају групи киселих намирница, објашњавају нутриционисти, а ту киселину треба неутрализовати како би се из банана извукло оно најбоље - калијум, влакна и магнезијум, а не шећер који узрокује само кратки налет енергије.

Њихов савет је да уз банану комбинујете храну пуну здравих масноћа попут авокада или зачина.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas