Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

Шта бисмо могли да урадимо да ПОБОЉШАМО ДРЖАЊЕ док седимо на послу?

Како да одржимо држање под контролом док цео дан радимо за столом? Питање је које мучи многе.

1642926812_123d9e55d879c33619825d51da781783f0a13a7e.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Много људи у свету свакодневно ради за столовима. Позитивне промене у дану требало би да уведемо, како би нам тело било захвално. Ако приметите да вам је врат мало затегнут или су вам леђа више погрбљена, схватите то као знак да поправите своје држање током дана.

Како да побољшамо држање док седимо?

Сматра се да правилно држање заправо побољшава и наше опште здравље дајуц́и вец́и капацитет плуц́а и ниво енергије.

Право подешавање стола

Ако желите да промените своје држање на послу док седите прва ствар коју треба да научите је како заправо треба да седите. Како се испоставило, где се налазе ваши предмети на столу је једнако важно као и како седите. У ствари, то двоје иду потпуно руку под руку. Рачунар треба да буде удаљен само једну руку, зглобови треба да буду исправљени док куцате и треба да подесите столицу тако да вам колена буду отприлике у равни са куковима.

Прочитајте још: Подмлађују, освежавају и чисте лице: За здравији изглед КОЖЕ, препоручују се ОВИ ЧАЈЕВИ

Урадите неколико истезања

Испоставило се да истезање током дана за столом није одлично само за држање. Само пет минута истезања такође може да смањи и умор. Једно од најбољих истезања за столом је истезање горњег дела тела и руку. Све што треба да урадите је да седнете усправно, испружите руке у ваздух са длановима окренутим нагоре и посегнете ка небу. Задржите 30 секунди и одмах ц́ете се осец́ати мало боље. Ако вас мучи бол у врату предлаже се да седите усправно и да нагнете врат на једну, а затим на другу страну, пише Тхе лист.

 


 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas