· · Коментари: 0
САВЕТИ

Килограми се могу изгубити - ЗАУВЕК! Ево и како

Лоше стране бројних дијета је јо-јо ефекат, који подразумева још брже враћање још веће количине килограма након што се дијета заврши

1595279674_dijeta.jpg
Фото: Pixabay

Уместо упорних дијета, доносимо вам савете који ће вам помоћи да вишак килограма изгубите заувек.

Прочитајте још: За ово летовалиште вам НЕ ТРЕБА ТЕСТ НА КОРОНУ, а прави је рај за ОДРАСЛЕ (ФОТО)

Прочитајте још: Урадите детокс организма, ослабите и подигните имунитет уз помоћ ВИТАМИНСКЕ салате (ФОТО)

Обзиром да вишак килограма мучи готово сваког трећег човека на планети, али и да се најећем броју људи који су били на дијети килограми врате врло брзо, чини се да су битније промене навика у исхрани и савети који ће килограме уколнити заувек.

Довољно сна, реални циљеви и јасан увид у целодневни јеловник су кључ успеха

Савети за трајан губитак килограма

Осигурајте да сваке ноћи имате довољну количину сна. Уморни људи покушавају да подигну енергију брзом, масном и слатком храном јер недостатак грелина, хормона коју облаже желудац и изазива сталну глад, па је вишак килограма логична последица код људи који немају довољно сна. 

Прочитајте још: После ових биљних напитака ИЗГУБИЋЕТЕ СТОМАК и "осушиће" се масне наслаге

Фото: Depositphotos

Вага је пријатељ, а не противник против кога се боримо. Свакодневна провера тежине уз анализу онога што се појели дан пре тачно ће вам рећи шта можете, а што не смете јести. Управо из тог разлога важно је записивати све што сте појели, барем на почетку док не уђете у нови ритам. Сваки залогај. И онај мали кекс који сте узели колеги на послу, са стола.

Посатвите себи достижне циљеве. И код скидања килограма потребно је поставити реалне циљеве које можете остварити, а не само себи задати скидање пет килограма за недељу дана. Веројатно ћете успети ако будете упорни, али вратиће се скоро дупло брже него што су дошли.

Прочитајте још: Једном се ЗАЉУБИМО, осам пута добијемо ПОВИШИЦУ, а шта мислите колико пута МУШКАРЦИ СЛАЖУ дневно?

Једите доручак, сваки дан и пијте барем седам чаша воде дневно. Дан започните управо чашом млаке воде са мало лимуна.

Ако уз ово добро испланирате међуоброке и промените начин на који вечерате, а сваки оброк једете за столом, уз два сата вежбања недељно, на путу сте према здравом начину живота и оптималној тежини.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.