Ово традиционално јело је права радост за стомак, јер се једе кашиком!
![1593364126_kupus.jpg](/cache/images/9/a/1/2/e/9a12eba444672270616a6222783a0726b29ad510.jpg)
Основни рецепт за сладак купус је исти, али разликује се у нијансама које чине да ово јело буде незаборавно или суво и безукусно.
![](/storedImages/2020_06/28/1593364125_kupus3.jpg)
Прочитајте још: Дочекајте лето са стилом и направите ЗЕЛЕНИ АЈВАР
Састојци:
- главица купуса
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 1 паприка
- 1 парадајз
- свињско месо
Припрема:
![](/storedImages/2020_06/28/1593364125_kupus4.jpg)
Исече се купус на траке, али крупније него за салату. Месо се очисти од масноће и најбоље је узети свињске шницле, јер су сочније.
Купус се никада не меша и не додаје се вода!
Црни лук се исецка и убаци у дубљу шерпу. Шаргарепа и паприка се исецкају на коцкице и додају црном луку. Одозго се ставе шницле, а преко купус. Одозго се стави парадајз исецкан на комадиће.
Прочитајте још: Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (Фото/Видео)
Шерпа се поклопи и рингла укључи на најјаче док не проври. Када проври смањи се да крчка. Купус се кува око 40 минута, односно док не омекне. Купус се не меша и не додаје се вода!