Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
активности

Како да вежбањем победите БОЛ У ЗГЛОБОВИМА: Имамо неколико савета

Редовни тренинзи ће повећати покретљивост зглобова, поправити расположење и убрзати метаболизам. Истовремено, околни мишићи постаће јачи, а цело тело снажније и виталније.

1606292398_Depositphotos_47288803_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Бол у зглобовима који је чест пратилац артритиса не треба да вас одврати од намере да се физички активирате и бавите спортом.

Пре него што почнете са вежбама, попричајте са лекаром. Посаветујте се који тип вежби је идеалан за ваше године и конституцију.

Прочитајте још: Вежба за цело тело: Колико дуго треба да држите ПЛЕНК како би се видели резлтати

Пешачење

Лагани темпо добар је за све који нису у завидној форми. Већ након неколико недеља, приметићете многе позитивне промене. Пешачење ће ојачати срце и плућа, а густина костију постаће већа. Важно је да набавите удобну обућу и наоружате се ентузијазмом како нову навику не бисте прескочили онда кад временски услови нису идеални. Бирајте стазе које су земљане или гумене (стазе за трчање), а држите се даље од бетона који не прија зглобовима.

Ако вам је пливање сувише напорно, почните са ходањем дуж плитког базена.

Пливање

Пливање ће убрзати циркулацију, а вода ће смањити притисак који тежина врши на зглобове. С друге стране, она током вежбања пружа отпор, па је то добар начин да изградите мишићну масу. Ако вам је пливање сувише напорно, почните са ходањем дуж плитког базена.

Вожња бицикла
Окретање педала и одржавање равнотеже активираће кукове, колена и скочне зглобове. У зимским месецима користите собни бицикл. Почните са кратком вожњом од стотинак метара, па постепено повећавајте и километражу и темпо.

Јога

Фокусирање на дисање и правилно извођење покрета одвући ће пажњу са оног што вас оптерећује (болни зглобови). Уз то, јога смањује укоченост и напетост у мишићима и зглобовима. Па ипак, будите опрезни јер презахтевни покрети могу погоршати постојећи проблем.

Прочитајте још: Ово су разлози због којих су хладни дани идеални за трчање

Плес
Опустите се и дозволите да вас понесе музика. У зависности од врсте плеса, разликује се његова тежина и степен импровизације, а ви одаберите оно што вам највише прија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas