· · Коментари: 0
РАД ОД КУЋЕ

Људи који РАДЕ ОД КУЋЕ обољевају од ОВЕ БОЛЕСТИ коју може да СПРЕЧИ обичан ЛИМУН

Дуг боравак у кући током изолације, ограничено кретање и једнолична исхрана, сигурно доводе до проблема са варењем.

1597047541_Depositphotos_92288992_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Пре него што потражите лекара, погледајте неколико проверених народних лекова за ове тегобе. Јер чекање може само додатно да погорша ситуацију.

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

Мента лечи надутост
Пијте чај од нане, јер успешно стимулише варење и апсорпцију хранљивих материја.

Шаргарепа и цвекла

Сипајте по пола килограма шаргарепе и сирове цвекле у емајлирану шерпу. Прелијте кључалом водом и додајте шаку исецканих сувих кајсија или сувог грожђа. Кратко прокувајте, додајте кашичицу меда и оставите да одстоји неколико сати. Кад се прохлади процедите и пијте по пола чаше.

Шаргарепа је добра за организам Фото: Депозит

Сок од купуса

Ако вас мучи киселина исцедите сок од свежег купуса. Пијте два пута дневно по пола чаше, све док се тегобе на повуку.

Фото: Пиксабеј

Биљна мешавина

Помешајте кашику матичњака, две кашичице сушене нане и два прстохвата сладића. Сипајте у теглу и прелијте са пола литра кључале воде и оставите поклопљено пола сата. Процедите, додајте мед и пијте неколико пута на дан.

Матичњак, нана и сладић су добитна комбинација!

Кисело млеко и мед

Помешајте у већој тегли пола литра свежег киселог млека и пола килограма меда. Смесу држите у фрижидеру и пијте по пола чаше сваког јутра.

Лимун Фото: Депозит

Помоћ цимета

Ппрепознатљив по мирису и слаткастом укусу, цимет побољшава варење. Да бисте убрзали метаболизам, у шољу топле воде додајте кашичицу млевеног цимета и две кашичице меда, добро размутите и пијте ујутру пола сата пре доручка и увече пре спавања.

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

Млака вода и лимун

Сок од лимуна је здрав природни лаксатив. За регулисање варења помешајте кашичицу и шољу млаке воде. Пијте ујутру пре доручка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.