Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОРУЧАК

Најчешћи избор када је први оброк у питању: Три врсте ДОРУЧКА, које заправо треба ИЗБЕГАВАТИ

Стручњаци тврде да каше, воћне јогурте и пецива треба заменити неким другачијим доручком.

1644502607_breakfast-g31a0fd46b_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Иако су многима први и најчешћи избор када треба да се доручкује, стручњаци сматрају да каше, воћне јогурте и пецива треба избегавати из здравствених разлога.

Каша

Оваква "минут" јела спадају међу најпопуларнији избор за доручак, што је и разумљиво. Међутим, мусли и овсене каше често су препуне празних калорија и шећера, попут пецива. Такође, многи произвођачи додају у ове производе глукозно-фруктозни сируп, што је знатно лошија опција од белог шећера. Уколико их конзумирате, замените их с оним од целог зрна.

Прочитајте још: Воће за ДОРУЧАК? Научници објашњавају због чега је то ПАМЕТНА ОДЛУКА

Воћни јогурт

Индустријски воћни јогурти су препуни масти и шећера и немају много хранљивих састојака. Зато радије направите сами смути код куће од обичног јогурта, банане и другог сезонског воћа које волите. У овај микс можете убацити и неколико кашика овсених пахуљица.

Пециво

Пециво садржи енергију која брзо уђе у крвоток, па се исто тако брзо и потроши. Поред тога има веома мало нутритивних вредности, а много "празних" калорија. Састојци у пекарским производима нагло ће подићи ниво шећера у организму, што ће довести до пада енергије у току радног дана. Стога, уместо пецива за доручак изаберите хлеб од целог зрна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas