Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДУШЕВЉЕЊЕ

Наливајте се КАФОМ! Девет разлога због којих је овај напитак ОДЛИЧАН ЗА ЗДРАВЉЕ

Иако постоје бројне предрасуде о испијању омиљеног црног напитка, постоје и утемељени здравствени разлози да уживамо у њему

1605652763_kafa.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Кафа даје много користи од једноставног враћања енергије организму. Ево најбољих начина на које кафа може позитивно утицати на ваше здравље.

Прочитајте још: За отклањање стреса и нервозе потребна вам је само ЈЕДНА ШОЉИЦА ЧАЈА

Дуже ћете живети

Недавна истраживања открила су да је мање вероватно да ће особе које пије кафу умрети од неких од водећих узрока смрти жена: коронарне болести срца, можданог удара, дијабетеса и болести бубрега.

Тело ће боље процесуирати глукозу

Последња америчка студија је открила да људи који пију више кафе имају мање шансе да оболе од дијабетеса типа 2.

Прочитајте још: ТРОПСКЕ СУЗЕ лече грло, несаницу и ИМПОТЕНЦИЈУ (РЕЦЕПТИ)

Фото: Depositphotos

Мања вероватноћа за срчаном инсуфицијенцијом

Испијање једне до две шоље кафе дневно може помоћи у спречавању срчане инсуфицијенције, када ослабљено срце има потешкоће да пумпа довољно крви у тело.

Прочитајте још: Да ли знате када је ПРАВО време за ПРВУ ЈУТАРЊУ КАФУ?

Мања је вероватноћа за Паркинсонову болест

Кофеин није повезан само са мањом шансом за развој Паркинсонове болести, већ такође може помоћи бољој контроли покрета услед обољења. 

Јетра ће вам бити захвална

Чини се да и обична кафа и кафа без кофеина имају заштитни ефекат на јетру. Истраживања показују да је већа вероватноћа да особе које пију кафу имати идеалан ниво ензима јетре у односу на људе који не пију кафу.

Прочитајте још: Ове ЈУТАРЊЕ РУТИНЕ могу да замене КАФУ: Осећаћете се лепше

За жене, испијање најмање једне шоље кафе дневно повезано је са смањеним ризиком од можданог удара, што је четврти водећи узрок смртности жена.

Јача ДНК

Тамна, печена кафа смањује прекидање нити ДНК, које се јавља природно, али може довести до рака или тумора ако их ваше ћелије не поправе.

Мање шансе за рак дебелог црева 

Фото: Depositphotos

Једна од 23 жене оболи од рака дебелог црева. Али истраживачи су открили да особе које конзумирају кафу - без кофеина или редовно - имају 26 одсто мање шанси да развију рак дебелог црева.

Смањује ризик од Алцхајмерове болести

Прочитајте још: За отклањање стреса и нервозе потребна вам је само ЈЕДНА ШОЉИЦА ЧАЈА

Готово две трећине Американаца који живе са Алцхајмеровом болешћу су жене. Али кофеин у две шоље кафе дневно може пружити значајну заштиту против развоја ове болести. У ствари, истраживачи су открили да је код жена старијих од 65 година, које су пиле две до три шоље кафе дневно мања вероватноћа да ће развити деменцију уопште.

Прочитајте још: Тачан СПИСАК намирница које треба јести, а препуне су витамина и смрт за вирусе

Смањен ризик од можданог удара

За жене, испијање најмање једне шоље кафе дневно повезано је са смањеним ризиком од можданог удара, што је четврти водећи узрок смртности жена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas