Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОБАР ПОЧЕТАК

ПРВА СТВАР УЈУТРУ: Једите ове 4 намирнице за доручак како бисте ПОКРЕНУЛИ МЕТАБОЛИЗАМ

Још увек постоји конфузија о томе шта треба да једете ујутру. Док неки више воле да једу натопљене бадеме, други се одмах одлучују за шољицу чаја или кафе како би започели дан. Али шта се сматра најбољом храном за јело ујутру?

1638194912_food-ga00db4864_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Уместо обилног оброка, дан треба започети храном која је лагана, али хранљива, предлаже нутрициониста Нмами Агарвал. У свом блогу Нмами Лифе, она пише да дуго остати гладан или јести било шта након буђења није најбоља ствар.

„Вашем телу, унутрашњим органима и разним другим деловима потребно је време да се разбуде и покрену процесе после дугих сати одмора. Због тога није препоручљиво остати гладан или са празним стомаком дуго након буђења. Зато здравствени стручњаци препоручују да је најбоље започети дан са мало топле воде или малом ужином да бисте покренули метаболизам“, написала је она. Ево неких намирница на које треба да рачунате, према нутриционисткињи.

Натопљени бадеми

Натопљени бадеми могу вам дати дозу здравих и есенцијалних витамина и минерала. Намакање преко ноћи повећава њихову хранљиву вредност. Након дугог поста, добро је појести 5 до 10 бадема јер вам дају здрав оброк за почетак и такође побољшава ситост током дана.

Прочитајте још: Мешавина ОВИХ 10 биљака смањује ХЕМОРОИДЕ и ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ (РЕЦЕПТ)

Кажу да смеђа кора бадема садржи танин који инхибира апсорпцију хранљивих материја, тако да ако потопите бадеме, кора се лако скида и омогућава да орашасти плодови обилно отпуштају све хранљиве материје.

Фото: Пиксабеј

Урме

Одличан извор тренутне енергије која вам је потребна да бисте започели дан. Урме такође садрже гомилу растворљивих влакана која увлаче воду у пробавни канал, што их чини неопходним за здрав систем за варење. Ово такође помаже у лечењу опстипације или проблема са варењем. Висок садржај калијума који се налази у урмама такође може да лечи узнемирени стомак и дијареју.

Чија семенке

Мале црне семенке су блажено здраве и извор комплетног протеина јер садрже свих девет есенцијалних аминокиселина. Препуне су есенцијалних масних киселина, магнезијума, гвожђа и витамина Б. Потопите кашичицу ових супер семенки у воду преко ноћи и попијте их ујутру или додајте у смутије или украсите своју чинију за брзи доручак свежим воћем.

Папаја

Добро је јести папају рано ујутро на празан стомак јер помаже у чишћењу стомака. Одлична је за глатко и редовно пражњење црева. Избегавајте да једете било шта након што сте јели папају најмање сат времена. Лош холестерол, који је претеча срчаних болести, може се смањити ако се конзумира папаја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas