· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ

Избегавајте овај положај када спавате и решите се упорног и иритантног хркања!

Овај положај решиће вас упорног проблема.

1607933362_Depositphotos_22961614_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ако спавате на леђима, то засигурно значи да ћете хркати. Разлог је тај што се, када лежите на леђима, ваш језик и меко непце опуштају на доњем делу грла, производећи вибрације.

Положај у којем спавате може да утиче на све, од даха до држања тела, па чак и на квалитет сан који ћемо остварити. Један од главних циљева када легнете ноћу требао би да буде одржавање правилног држања врата, али људима који хрчу је ублажавање хркања велики приоритет. Ипак, постоји положај који треба да избегавате ако имате овај проблем.

Прочитајте још: Послушајте стручњака: Не игноришите надутост - можда је део већег проблема

Према психијатру и стручњаку за спавање Ниши Бхопал, спавање на леђима увек узрокује хркање. Разлог је тај што се, када лежите на леђима, ваш језик и меко непце опуштају на доњем делу грла и стварају вибрације.

Прочитајте још: Разлози после којих никада нећете отићи ЉУТИ на спавање

Ако приметите да хрчете док сте на леђима, најбоље је да останете да лежите на боку колико год можете. Најбоље би било да избегавата спавање на стомаку, то не мора да производи хркање, али је врло наугодно за врат.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Три навике које ће вам побољшати концентрацију на послу

- Постоји стари трик који укључује причвршивање тениских лоптица на доњем делу пиџаме како би спречили да се окренете на леђа - каже Бхопал. 

Постоје чак и уређаји за спавање који вибрирају кад год осете да сте легли на леђа

- Можете да поставите чвршћи јастук за себе како бисте остали на боку - додаје Ниши.

Прочитајте још: Смејте се и када носите маску, зашто? Одговор ће вас ОДУШЕВИТИ

Осим положаја тела можете себи помоћи тако што ћете избегавати храну која узрокује упале, као и избегавање хране и алкохола пре спавања, јер ове ствари могу да допринесу отежаном дисању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.