Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три једноставне НАВИКЕ које СМАЊУЈУ САЛО ОКО СТОМАКА: Скините вишак масноће без дијете

Сало на стомаку осим што је естетски проблем, увећава шансе за појаву осталих обољења

1655818511_towfiqu-barbhuiya-xs2rdwVoqks-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Већина жена када дође лето примети вишак масноћа на стомаку. Сало које се ту гомила, осим што је мнгим женама естетски проблем, носи ризик за појаву болести срца и крвних судова. Осим тога, увећава шансе од појаве можданог удара.

Неке навике које усвојите, могу вам помоћи у смањивању висцеларних масти које се таложе око струка. Висцеларна маст у себи садржи тзв. инфламаторне супстанце које се кречу кроз крв и нападају крвне судове, а посебно оне у срцу. То може довести до стварања опасних угрушака.

Тих масти не можете да се ослободите "преко ноћи". Међутим, увек се можете потрудити да одређеним променама у свакодневици смањите обим струка. Није реч о дијетама и одрицању од хране, већ о навикама које ће вам помоћи у том процесу.

Прочитајте још: Ослободите се бола у ЛЕЂИМА: Решите се бола на природан начин (ФОТО)

1. Једите кад осетите глад

На рафовима продавница има обиље разних слаткиша и грицкалица, па је данас све више људи који једу из задовољства или досаде. Многи када су тужни, депресивни или нервозни утеху проналазе у храни. Када приметите да и ви то радите, освестите емоције које осећате: реците себи да нисте гладни, већ да вам је само досадно. Ово не значи да треба да се одрекнете свега, већ да успоставите баланс. Узмите нешто мање здраво ако вам се једе, али пронађите меру.

2. Устаните са кревета/столице

Људи у 21. веку седе више него икада. Осам сати седења на послу, а затим лежање или седење код куће свели су активност на минимум. Не морате да уведете тренинге, али довољно је да почнете са шетњама. Понекад идите степеницама, а не лифтом. УВек кад можете купите храну или спремите, не морате увек наручивати доставу. Препоручује се да испешачите између 6 000 и 10 000 корака дневно.

Прочитајте још: Најпопуларнија летња обућа вам може задати озбиљне здравствене проблеме: Погледајте због чега су ЈАПАНКЕ штетне (ФОТО)

3. Спавајте

Квалитетан сан је изузетно битан фактор када је гојење у питању. Ако спавате недовољно или лежете много касно, то може пореметити биохемијске процесе у организму. Идите у кревет на време и спавајте 8 сати. То утиче на оптимално лучење хормона и на многе друге процесе који утичу на гојазност.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas