· · Komentari: 0
VITKE

Dve muve jednim udarcem: DIJETA protiv nesanice (JELOVNIK)

Ukoliko loše spavate pre nego što počnete da pijete lekove promenite jelovnik.

1618389832_breakfast-1804436_1280.jpg
Foto: Piksabej

Koliko patite od nesanice najbolje bi bilo da potražite pomoć neuropsihijatra. Međutim, pre nego što pokušate da ovaj problem rešite uz pomoć stručnjaka trebalo bi da probate sa načinom ishrane koji može da pomogne da lakše utonete u san i spavate tokom cele noći.

Pročitajte još: Ekspres dijeta: Smršajte 5 kilograma za 3 dana uz pomoć TUNE

Inače, od svih poremećaja spavanja, kojih ima više od stotinu, nesanica je najčešći. Ona je jedan od najmasovnijih medicinskih problema savremenog društva, a što duže traje više iscrpljuje organizam i ostavlja teže posledice po zdravlje.

Pre spavanja obavezno mleko i keks.

Sigurno je najjednostavniji način da problem sa insomnijom pokušate da regulišete ishranom. Jelovnik protiv nesanice podrazumeva upotrebu određenih namirnica i njihovu kombinaciju, koje dokazano doprinose boljem snu. Te namirnice trebalo bi da budu bogate ugljenim hidratima, vitaminima B kompleksa, kalcijumom, magnezijumom, esencijalnim masnim kiselinama i amino-kiselinom triptofanom.

Između jela je zabranjeno grickanje, a kafa treba da se svede na - jutarnju!

Pročitajte još: SOČNA prolećna dijeta: Prvi korak je - PIJACA

Jedan od najpoznatijih obroka koji pomažu da zaspite je toplo mleko i keks.

Čaša mleka i keksić, ne cela kutija Foto: Piksabej

Predlažemo vam petodnevni jelovnik protiv nesanice.

Ponedeljak

Doručak: šolja kefira, sendvič sa ćurećim prsima, sirom i zelenom salatom

Ručak: losos na žaru, bareni krompir i brokoli

Večera: iseckana banana i urme

Pročitaje još: NJujorška dijeta: Izgubite do 6 kilograma i 12 centimetara u struku!

Utorak

Doručak: sardina sa integralnim hlebom

Ručak: patlidžan punjen mlevenim junećim mesom u paradajz sosu sa mladim lukom

Sreda
Doručak: bareno jaje, integralni hleb i kiselo mlekoRučak: grašak sa piletinom i zelena salataVečera: šaka lešnika ili badema, šolja toplog mleka

Večera: tikvice u rerni

Četvrtak

Doručak: topli sendvič sa šunkom i kačkavljem, šolja jogurta

Ručak: pasulj sa rebrima i kupus salata

Večera: orasi sa medom i šolja toplog mleka

Pročitajte još: Mesečeva DIJETA za april: Jednostavna i efikasna! (SATNICA)

Petak

Doručak: omlet sa spanaćem, šolja jogurta i integralni hleb

Ručak: parče jagnjećeg buta i salata po izboru

Večera: mešavina ječmenih, ražanih, ovsenih pahuljica i semena golice sa jogurtom


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.