· · Komentari: 0
DIJETA

Kako da brzo SMRŠATE, bez negativnih posledica na zdravlje

Brzo mršavljenje nije najzdraviji pristup.

1607087687_Depositphotos_25790515_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Za brze rezultate najviše promena ćete videti kada se odreknete uobičajenih problematičnih stvari: prerađene hrane, slatkiša, proizvoda iz pekare, smrznutih jela, pice, supe u kesici.

Ova hrana može da dovede do zadržavanja vode i nadutosti, što može da utiče na vašu težinu i na to kako vam odeća stoji. Ako s liste namirnica uklonite ovu hranu, važno je zameniti je onom bogatom hranljivim sastojcima. 

Ako jedete premalo možete da osećate glad, razdražljivost, umor, zatvor - što izaziva želju za nezdravom hranom

Povrće bez skroba je na vrhu liste namirnica koje treba da uvrstite u svaki obrok. Većina njih ima samo 25 kalorija ili manje i sadrže malo ugljenih hidrata. Cilj je da tokom dana unesete oko pet šolja dnevno ugljenih hidrata, jedna za doručak, dve za ručak i dve za večeru.

Pročitajte još: Da li ste znali? Obroci u određenim intervalima NE DOVODE do gubitka kilograma!

To može da uključi sirovo povrće, ili dinstano, pečeno u rerni ili povrće sa roštilja. Pokušajte da pomešate boje i vrste kako biste uneli širi spektar hranljivih sastojaka i antioksidanata.

Foto: Depozit

Od spanaća i kelja napravite smuti za doručak. Napravite salatu za ručak, sa bazom od povrća dve velike šake. Odlučite se za kuvano povrće za večeru ili neka vam barem polovina tanjira čini dinsano povrće kao što je brokoli, patlidžan.

Pročitajte još: Mitovi koji usporavaju gubljenje kilograma

Zdrave masti pojačavaju sitost, pa nećete osećati glad. Kako biste bili siti nekoliko sati, koristite maslac od orašastih plodova u smutiju, jedite avokado sa jajima, prilijte salate uljem od ekstradevičanoskog maslinovog ulja.

Pročitajte još: Topi kilograme: Napravite sami dijetalnu vodu

Da biste se energetski zadovoljili, uključite u ishranu najmanje jednu šolju svežih / sirovih ili pola čaše kuvanih ugljenih hidrata po obroku. NJihovo izostajanje možda da rezultira dugotrajnom glađu ili žudnjom, kao i spontano jedenje van obroka koje ometa rezultate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.