Oglas
· · Komentari: 0
kuhinja

EVO kako da napravite UKUSAN I ZDRAV dezert od samo 3 SASTOJKA: Čokoladne kuglice bez šećera

Kako da napravite najjednostavniji dezert koji ćete jesti bez griže savesti?

1643616781_cake-pops-g5169494cf_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Za najjednostavnije čokoladne kuglice biće vam potrebno svega tri sastojka. Ova poslastica dobra je ideja i za one koji vode računa o liniji, a pritom ukus je neverovatan. Za pripremu ovog dezerta potrebni su vam orasi, urme i kakao. Po želji možete dodati vanilu, cimet ili drugi sastojak.

Sastojci:

  • 170g urmi
  • 120g oraha
  • 35g kakao praha
  • prstohvat soli
  • jedna ili dve kašičice vode (po potrebi)

Za dekoraciju (po želji):

  • seckani ili mleveni orasi, bademi ili lešnici
  • kokos
  • kakao prah

Priprema:

1. Urme potopiti i ostaviti u vodi da omekšaju (oko 10-ak minuta). Ukoliko koristite sveže urme možete da izostavite ovaj korak ili ih potopiti samo 5 minuta. Urme očistite od košpica i ubacite u blender.

2. U izblendovane urme dodajte samlevene orahe, kakao prah i prstohvat soli. Smesu blendovati dok se ne sjedini. Po potrebi dodajte jednu ili dve kašičice vode.

3. Vlažnim rukama oblikujte kuglice. Oblikovane kuglice postavite na papir za pečenje. Pospite ih kakao prahom, cimetom ili  samlevenim orašastim plodovima po želji. Potom ih ostavite u frižider kako bi se stegle.

Uživajte u kremastom i ukusnom dezertu.

Pročitajte još: Ukusna poslastica sa POMORANDžAMA: Recept za koji nije potrebno brašno

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas