· · Komentari: 0
piće

Napravite OSVEŽAVAJUĆ i ZDRAV TONIK: Ovo vam je potrebno

Ne postoji jedinstven naziv, ali je reč o domaćem toniku, za koji se veruje da potiče sa Kariba.

1599033751_Depositphotos_40024923_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ovo piće nastaje fuzijom đumbira, jabukovog sirćeta, prirodnog zaslađivača, u ovom slučaju meda, i citrusnog voća. Priprema se lako, a rezultat je pravi užitak za sva čula. Važno je istaći još jedan njegov adut, a to su zdravi sastojci, koje naravno možete prilagođavati svom ukusu ili onome što imate pri ruci. Tonik možete čuvati u frižideru i do nedelju dana, a u redovima koji slede otkrijte više detalja, pre odlaska u nabavku.

Pročitajte još: NIJE SVEJEDNO! Evo kako da vas ne nasamare sa MESOM, a tajnu krije i TEFLONSKI TIGANJ

Foto: Pixabay

 

Potrebno je:

  • ¼ šolje iseckanog đumbira
  • 3 do 4 šolje prokuvane vode
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike limunovog soka, uz dodatak kriški po ukusu

Priprema:

1. Za početak, pripremite sve sastojke.

Pročitajte još: Sme li se ULJE bacati u sudoperu? Ovo je JEDINI ODGOVOR

2. Operite, oljuštite i iseckajte koren đumbira, s tim da u slučaju da koristite onaj organskog porekla, ne morate da uklanjate koru, jer sadrži najviše hranljivih sastojaka.

3. U manjoj šerpi prokuvajte šolju vode, pa dodajte đumbir. Sklonite sa vatre i ostavite da đumbir pusti svoje sokove, za šta je potrebno oko 10 minuta. Za to vreme voda će se i prohladiti.

Foto: Pixabay

4. Prespite vodu sa đumbirom u teglu zapremine 1 litar, i dodajte preostalu vodu. Zatim sipajte med, jabukovo sirće i limunov sok.

5. Dobro zatvorite, promućkajte i ostavite u frižideru da prenoći.

Pročitajte još: Da li KAFA može da se POKVARI?

6. To bi bilo sve, a preporučena dnevna doza jeste od pola do jedne šolje. Piće poslužite rashlađeno ili uz nekoliko kockica leda i uživajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.