Oglas
· · Komentari: 0
ISHRANA

Bez ovih namirnica ne možete da IZGUBITE KILOGRAME

Možda mislite da je najbolji način da smršate drastično smanjenje količine hrane koju jedete. To je samo delimično tačno.

1605791272_Depositphotos_16212321_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Osim same količine, na stvaranje masnih naslaga utiče i vrsta namirnica koje konzumiramo. Kad smo gladni, postajemo nervozni i razdražljivi, a često se sve završi tako što otvorimo kesicu čipsa ili pojedemo daleko više nego što nam je potrebno.

Koje namirnice su najbolje za mršavljenje?

Treba birati ono što ne sadrži previše kalorija, ali čini da želudac bude pun. Drastičan pad šećera u krvi dovodi do malaksalosti i pada nivoa energije, pa organizam oseća potrebu da je što pre nadoknadi. Kako onda ostati sit, a vitak?

Pročitajte još: Vežbe koje čuvaju vitalnost i vraćaju energiju

Sveže povrće

Mnogi nemaju naviku da svakodnevno jedu sveže povrće, a upravo je ono idealno za one koji vode računa o svom zdravlju i težini. Ne samo što sadrži ključne vitamine, minerale i fitohemikalije, pa direktno utiče na imunitet, već je zahvaljujući vlaknima najpoželjniji sastojak dijete.

Sveže povrće trebalo bi jesti najmanje dva puta u toku dana.

Idealno bi bilo da uvek kombinujete nekoliko različitih vrsta (npr. salata od luka, paprike i paradajza). Sveže povrće u ishrani treba da bude najzastupljenije.

Integralne žitarice
Zaboravite na pekaru i raznovrsna peciva i hlebove koji se prave od belog brašna. Osim što ćete posle njih brzo da ogladnite, brzo ćete se i udebljati, a to je ono što želite da izbegnete. Odaberite proizvode od celog zrna, a dobar izbor biće zob, kinoa ili integralna riža.

Proteini

Jaja, piletina, riba i pečurke zasitiće vas zahvaljujući proteinima. Da ne biste ogladneli samo sat vremena od završetka obroka, potrudite se da redovno na tanjiru imate neku od tih namirnica. One su važne za zdravlje mišića, kostiju i tkiva, ali i za pravilan rad sistema za varenje.

Pročitajte još: Ne bacajte pare! Napravite sami BOMBONE PROTIV KAŠALJA (VIDEO)

Orašasti plodovi

Kikiriki, badem, lešnik i orasi su, kao i ostali orašasti plodovi, visokoproteinske namirnice koje sadrže omega-3 masne kiseline. Izuzetno su hranljivi, pa ih treba jesti svakodnevno, ali umereno (zbog velikog procenta masti).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas