· · Komentari: 0
HIDRATACIJA

Treneri savetuju kako da izračunate koliko VODE treba da popijete posle TRENINGA

Hidratacija je jako važna posle vežbanja.

1630956023_water-830374_1920.jpg
Foto: Piksabej

Kada vežbamo moramo piti više vode nego što to inače činimo, jer čak i blaga dehidracija može izazvati napore prilikom vežbanja, smanjujući mentalne, kao i fizičke sposobnosti.

Dehidracija takođe može smanjiti energiju. prouzrokovati vrtoglavicu, kao i grčeve u mišićima.

Pročitajte još: Dve VEŽBE disanja zbog kojih ćete reći NE cigarama

Međutim, kako znati koliko vam tačno vode treba kako biste izbegli ovo stanje, i oporavili telo nakon treninga? 

Personalni treneri su otkrili jednostavan trik koji će vam pomoći da izračunate koliko vvam vode treba, bez obzira na to da li se sportom bavite profesionalno ili rekreativno.

Prema njihovim rečima, važno je ispoštovati tri koraka.

Izračunajte koliko vam vode treba u tri koraka

- Na dan treninga pre vežbanja stanite na vagu goli - idealno bi bilo ujutru kad se probudite, i to pre nego što odete u toalet.

- Kad završite s treningom, ponovno se izmerite goli.

- Potom izračunajte koliko ste grama izgubili, a zatim iznos pomnožite s 1,5.

Ako ste izgubili 100 grama, moraćete da popijete 150 mililitara vode, a za svaki kilogram težine koji ste izgubili, popijte najmanje 1,5 litar vode.

Kako biste izbegli dehidraciju, važno je da vodu pijete i pre i tokom i posle vežbanja, piše "Metro".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.