Oglas
· · Komentari: 0
rutine

Četiri stvari koje treba da prestanemo da radimo ujutru: Započnite dan na najbolji način

Način na koji započnete dan može da ima veći uticaj na spavanja nego što mislite

1649339198_profimedia-0104523885.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Rutina dobrog sna počinje ujutru, kažu stručnjaci.

Stručnjaci za spavanje smatraju da pet uobičajenih jutarnjih navika treba da udaljimo od svakodnevnih rutina

Buđenje u različito vreme svakog dana

Kada je u pitanju dobar san, doslednost je ključna - a to važi i za vreme spavanja i buđenja. Kada promenimo  raspored spavanja za više od sat vremena, naše telo se oseća umorno jer cirkadijalni ritam nije sinhronizovan. Međutim, kada se budite svaki dan u isto vreme, telo će prirodno biti spremnije da ustane.

Pročitajte još: SUPENA KAŠIKA VLAŠCA ZA JAKE KOSTI: Sadrži najvažnije vitamine, a evo kako je najbolje da ga spremite (RECEPT)

Odlaganje alarma

Odlaganje ne čini ništa za nas osim što otežava ustajanje. Kada pritisnete dugme za odlaganje, veća je verovatnoća da ćete se vratiti u dublje stanje sna.

Izbegavanje jutarnjeg svetla

Spavanje je neraskidivo povezano sa našim cirkadijalnim ritmom, koji se oslanja na osvetljenje tokom celog dana ( jutarnje svetlo znači da je vreme za buđenje, a zalazak sunca znači da je vreme za spavanje). Prvo dobijanje jutarnjeg svetla je odličan način da probudite telo i um, dok izbegavanje može negativno da utiče na cirkadijalni ritam.

Pročitajte još: SMEJTE SE: Smeh od 15 minuta menja 2 sata sna i topi vaše kalorije! Otkrijte sve prednosti SMEHA

Preskakanje doručka

Doručak slobodno možemo da nazovemo najbitnijim obrokom koji predstavlja jedan od uslova za dobar početak dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas