Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
рутине

Четири ствари које треба да престанемо да радимо ујутру: Започните дан на најбољи начин

Начин на који започнете дан може да има већи утицај на спавања него што мислите

1649339198_profimedia-0104523885.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Рутина доброг сна почиње ујутру, кажу стручњаци.

Стручњаци за спавање сматрају да пет уобичајених јутарњих навика треба да удаљимо од свакодневних рутина

Буђење у различито време сваког дана

Када је у питању добар сан, доследност је кључна - а то важи и за време спавања и буђења. Када променимо  распоред спавања за више од сат времена, наше тело се осећа уморно јер циркадијални ритам није синхронизован. Међутим, када се будите сваки дан у исто време, тело ће природно бити спремније да устане.

Прочитајте још: СУПЕНА КАШИКА ВЛАШЦА ЗА ЈАКЕ КОСТИ: Садржи најважније витамине, а ево како је најбоље да га спремите (РЕЦЕПТ)

Одлагање аларма

Одлагање не чини ништа за нас осим што отежава устајање. Када притиснете дугме за одлагање, већа је вероватноћа да ћете се вратити у дубље стање сна.

Избегавање јутарњег светла

Спавање је нераскидиво повезано са нашим циркадијалним ритмом, који се ослања на осветљење током целог дана ( јутарње светло значи да је време за буђење, а залазак сунца значи да је време за спавање). Прво добијање јутарњег светла је одличан начин да пробудите тело и ум, док избегавање може негативно да утиче на циркадијални ритам.

Прочитајте још: СМЕЈТЕ СЕ: Смех од 15 минута мења 2 сата сна и топи ваше калорије! Откријте све предности СМЕХА

Прескакање доручка

Доручак слободно можемо да назовемо најбитнијим оброком који представља један од услова за добар почетак дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas