Oglas
· · Komentari: 0

Zašto bi pre spavanja trebalo da sredimo NERED U SPAVAĆOJ SOBI? Uspostavite nove rutine

Ugasili ste svetlo, otišli na spavanje i ništa se ne dešava, ne možete da zaspite. Ova situacija je poznata gotovo svima nama

1668611562_31064f0cd76cde65c0b548f7a59a453c9413ffca.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Obično u to vreme potpune tišine um preplavljuje mnoštvo misli, od kojih se svaka takmiči za vašu pažnju i sprečava vas da zaspite.

Može da bude iznenađujuće teško umiriti um kada pokušavate da zaspite.

Uspostavite smirujuću rutinu pre spavanja

Utemeljena rutina odlaska na spavanje zaista može da vas postavi na pravi put da ostvarite optimalnu količinu sna koja vam je potrebna.

  • Pročitajte knjigu
  • Uživajte u lepoj, opuštajućoj kupki
  • Koristite eterična ulja
  • Slušajte muziku
  • Meditirajte
  • Istezanja

Pročitajte još: Grupni ili samostalni treninzi? Evo koji će više da vas pokrenu i podstaknu motivaciju

Zapišite stvari pre spavanja

Zapisivanje misli pre nego što krenete na spavanje može značajno da pomogne u smirivanju anksioznosti. To omogućava da umesto da razmišljate o onome što vas muči, to zapišete i tako oslobodite sebe negativih misli.

Sredite nered u spavaćoj sobi

Samo pripremanje sobe govori vašem telu da ste spremni za krevet. Spavaća soba bez nereda poboljšava vaše celokupno okruženje za spavanje, promoviše opuštanje i smanjuje broj smetnji koje vas možda sprečavaju da se isključite.

Pročitajte još: Nutricionisti upozoravaju: Brzo žvakanje hrane može biti uzrok problema sa varenjem i prekomerne telesne težine

Oduprite se potrebi da odspavate tokom dana

Mnogi od nas uživaju u dremkama tokom dana, ali to može u velikoj meri da poremeti vaš obrazac spavanja. Ukoliko vas u toku dana savlada umor, potrudite se da ipak ne spavate više od pola sata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas