Oglas
· · Komentari: 0

Evo zbog čega treba da zaboravite na kafu između osam i devet sati!

Postoje razlozi zbog kojih treba izbegavati kafu između osam i devet ujutru

1637571670_kafa-1.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kafu slobodno možete prestati da pijete između osam i devet sati ujutro, jer se steroidni hormon oslobađa tek kasnije pa neće delovati u onoj količini u kolikoj biste hteli.

Pročitajte još: Sprečava pojavu KARIJESA i reguliše PRITISAK: Koje su sve blagodeti ŠARGEREPE

Ukoliko ste od onih koji misle da im dan ne može započeti bez šolje kafe - grešite.

Možete prestati da je pijete između osam i devet sati ujutro jer nema efekta - barem ne onako kako ste mislili.

Beskorisno je piti kafu u to vreme zbog kortizola, steroidnog hormona, koji se oslobađa u našem telu u jutarnjim satima. NJegov najveći nivo se izlučuje upravo između osam i devet sati, a deluje tako što nam daje energiju i razbuđuje nas.

Naravno, to ne znači da vam kafa ne treba, već da vam se više isplati da je popijete u, recimo, deset ujutro, jer će biti efikasnije.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas