· · Komentari: 0

Tajne lepote i vitkosti Kineskinja: Četiri trika kojih se pridržavaju, a koji će učiniti da izgledate dve decenije mlađe

Kineskinje izgledaju dosta mlađe, a tajna njihove neprolazne lepote i vitkosti leži upravo u savetima kojih se pridržavaju

1654509559_pexels-tun-kit-jr-1386603.jpg
Foto: Pexels

Bez svake sumnje, Kineskinje izgledaju vrlo mladoliko. One se trude da održe jedrinu, blistavost i zdravu kožu prirodnim trikovima, pa zbog toga mnogi "prepisuju" njihove recepte.

One izbegavaju hemiju i igle, a koriste isključivo prirodne preparate. Pogledajte u čemu je tajna njihove lepote i vitkosti, a koje i vi možete vrlo lako priuštiti sebi.

1. Veganski dan

Kinezi se pridržavaju tzv. veganskog dana kada ne jedu meso i mlečne proizvode. To je izuetno efikasan način da očistite telo od toksina prema tradicionlanoj kineskoj medicini. Osim toga, može biti vrlo korisno po opšte zdravlje celog organizma

2. Lotus čaj

Magičan čaj od lotusa stimuliše izbacivanje viška tečnosti i toksina. Pored toga može pomoći pri gubitku kilograma, a dobar je i za varenje i probavu. Pije se na prazan stomak, a može se služiti topao ili hladan.

Pročitajte još: Odradite detoks lica i spremni dočekajte leto: Ispoštujte ove savete za blistavu i zdravu kožu

3. Maska od kurkume

Zbog brojnih minerala, kurkuma je odlična za lice, protiv akni, za ujednačavanje tena i nežno čišćenje lica. A njena čudesna dejstva na Istoku prepoznata je jako davno.

Pomešajte kašičicu kurkume uz kašiku gline i malo ružine vodice. Nanesite na očišćeno lice i držite najduže pola sata. Nakon toga isperite masku sa lice i laganim tapkanjem peškirom osušite vaše lice. Ova maska upija nečistoće i dezinfikuje kožu lica, a ružina vodica je tonira.

4. Tai chi gimnastika

Ovo je tradicionalna kineska veština koja stavlja naglasak na umetnost pokreta, na ravnotežu i nežnost. U Kini se smatra da ova veština pomaže da se uspostavi telesni i duhovni balans.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.