· · Коментари: 0
ВЕЖБАЊЕ

Четири ставке које су јако важне: Шта треба урадити ОДМАХ након ТРЕНИНГА?

Оно што радимо након тренинга, једнако је важно као и само вежбање.

1642882832_woman-g47bc19f16_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Постоје четири ствари које треба урадити одмах након тренинга, а туширање није једна од њих, иако сви прво оду под туш.

Хидратација

Не бисте веровали колико  људи заборави да се хидрира након вежбања. Организам губи течност током тренинга, стога је јако, јако важно надокнадити је чашом воде.

Прочитајте још: Тренери саветују како да израчунате колико ВОДЕ треба да попијете после ТРЕНИНГА

Истезање

Ако сте трчали или вам је био дан за кардио, истегните се одмах након вежбања, како би вам се откуцаји срца умирили, а тиме и нервни систем. У противном, можете добити грчеве. Три вежбе истезања по десет секунди довољно је да то избегнете. Тело ће вам бити захвално.

Протеини

Немасни протеини, здрави угљени хидрати и мало масти након тренинга напуниће ваше тело горивом. Кашичица маслаца од бадема, овесна каша са чија семенкама, тврдо кувано јаје… Избор је на вама!

Слушајте своје тело

Осећате нелагоду у руци или ножном зглобу? Немојте то игнорисати. Успорите, нанесите спортску крему или облог ако је потребно, а остатак дана немојте форсирати проблематично подручје. И да, то значи и да можда прескачете тренинг други дан. Немојте претеривати!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.