Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Постаните РАНОРАНИЛАЦ помоћу ових трикова:

Онима који воле да спавају, ови трикови помоћи ће да промене своје навике

1647157021_budjenje.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Према речима стручњака, организму је потребно између седам и девет сати сна током ноћи, а све што је више или мање од тога може довести до осећаја умора, депресије и мањка воље.

Прочитајте још: Сваке године 48 МИЛИОНА људи се разболи услед контаминиране хране?! Ево како да исправно ОРИБАТЕ воће и поврће

Истраживања су показала да ранораниоци имају више енергије током дана и да је њихов имунитет јачи. Уз само минималне измене у свакодневном животу можете се променити – од спавалице до ранораниоца. 

Постепене промене

Уколико сте се одлучили за тај корак – да промените време устајања и да усталите своје буђење, урадите то постепено. Немојте одмах драстично променити време устајања, него то чините мало по мало. Ако желите да почнете да устајете два сата раније него обично, немојте одмах навити будилник на то време. Направите план да наредних дана устајете по 10так минута раније него обично све док не стигнете до жељеног времена за устајање.

На тај начин ћете навићи своје тело да устаје у одређено доба, што ће вас натерати и да раније легнете, како бисте стигли да се наспавате и одморите. Ако направите овакав план, ваше тело неће ни осетити разлику у времену устајања и лакше ћете доћи до циља, без стреса и нервозе.

Јутарњи ритуали

Често нам се дешава да не желимо јутру да напустимо удобност кревета, али једноставно не можемо остати у кревету цео дан. Како бисте били сигурни да ћете успети да устанете ујутру, осмислите себи неки јутарњи ритуал који ће вас натерати да устанете из кревета. Пустите своју омиљену музику чим устанете, скувајте кафу и на миру уживајте у почетку дана. Тако ће вам и остатак дана лепо проћи.

Мање кафе

Без обзира на то када сте попили последњу кафу у току дана, она може да утиче на спавање. Не само да касно попијена кафа одржава тело будним, него и велика количина кафе у току дана може да има исти ефекат.Ограничите себе на две кафе у току дана, с том да последњу не попијете после 16 часова. Ако јако волите кафу и у њој уживате у великој мери, онда би требало да поподне конзумирате само кафу без кофеина како не би негативно утицала на ваш сан.

Физичка активност

За све оне кои пате од несанице или немају довољно квалитетан сан како би им се тело одморило док спавају, најбоље би било да се баве неким спортом. Доказано је да физичка активност у току дана позитивно утиче на сан.

За тренинг је најбоље време раније ујутру како бисте се разбудили и покренули организам. На тај начин имаћете довољно енергије за цео дан. Али ако вам ипак више прија поподневни тренинг – не би требало да вам термин за тренинг буде превише касно.

Прочитајте још: Ако желите да СМРШАТЕ: ЧЕТИРИ САВЕТА за губитак килограма ЗА СЕДАМ ДАНА

Складна исхрана

За добар почетак дана доручак се не сме прескати, јер је то је најважнији оброк у току дана. Како бисте имали довољно енергије да започнете дан како би требало, доручак мора бити мало јачи. Јачи доручак подразумева угљене хидрате и протеине. Тек након доручка се пије кафа, како би се покренуо метаболизам.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas