· · Komentari: 1

Aromatični POSNI kolač od šargarepe: Ukusan i mirisan (RECEPT)

Nećete mu odoleti, pritom je i zdrav

1671002865_shutterstock_386016748-carrot-cake-naslovna.jpg

Sastojci: 

320gr brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
100 g šećera
100 ml ulja 
100 g suvih brusnica
50 ml amareta (liker od badema)
1 kašika narendane pomorandžine korice
350 ml soka od pomorandže (2 veće pomorandže)
180 g šargarepe (2 srednje veličine)
220 g jabuke (2 manje)

Pročitajte još: 3 narodna preparata koja pomažu GUBITKU KILOGRAMA (RECEPTI)

Foto: Profimedia

Pročitajte još: Najlepša POSNA JELA za Svetog Nikolu: Pripremite slavsku TRPEZU koja će oduševiti sve goste

Priprema:

Brusnice potopiti u svežem soku od pomorandže kako bi omekšale. U to dodati amareto, i par puta promešati. 
Ostaviti najmanje 15 minuta, a za to vreme jabuke i šargerepe očistiti i narendati na krupno.. To sve radite u velikoj činiji u kojoj ćete pripremati smesu za kolač. Zatim dodati šećer, ulje i cimet i dobro promešati sa narendanim jabukama i šargarepom. Potom staviti omekšale brusnice zajedno sa sokom i amaretom. Ponovo sve dobro promešati.

• Brašno pomešati sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo.

• Sada sjediniti prethodno: dodati brašno u vlažne sastojke i izmešati. 
Smesu izliti u uski kalup za pečenje (30x10 cm ili 26x13cm) obložen pek papirom ili podmazan uljem i posut brašnom. Kolač peći u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 170 stepeni (bez ventilacije) oko 35-40 minuta. 
Ostaviti ga da se u potpunosti ohladi pa posuti šećerom u prahu, iseći i servirati.

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.