Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Bogat je ugljenim hidratima, a idealan za mršavljenje: Posebno se konzumira tokom zime

Ugljeni hidrati su zaista prepreka skidanju kilograma, ali ne i kod batata.

1608624011_Depositphotos_407746208_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Da bismo smršali, trebalo bi da smanjimo unos ugljenih hidrata. To je mantra koju ste sigurno čuli do sada ako ste se informisali o dijetama. Naravno, ona se često ponavlja s vrlo dobrim razlogom, međutim, ne važi baš za svaku namirnicu koja ih poseduje u velikoj količini.

Koja je onda ta misteriozna namirnica sa ugljenim hidratima koja vam može pomoći da smršate? To je, verovali ili ne, slatki krompir, poznat kod nas i kao batat. Ovo korenasto povrće najviše konzumiramo tokom jeseni i zime, ali bilo bi dobro da ono nađe svoje mesto na našoj trpezi i kada je napolju toplije.

Pročitajte još: Ovih pravila se tokom dijete ne morate pridržavati

Možda će vas iznenaditi činjenica da jedan slatki krompir srednje veličine ima samo 100 kalorija. On ima 24 grama ugljenih hidrata, od čega 4 grama čine vlakna. To je posebno važno jer su vlakna ta koja nas zasićuju, a ona takođe pomažu i u uklanjanju toksina iz našeg organizma.

Foto: Deposit

Slatki krompiri se preporučuju u ishrani i iz drugih razloga. Da li ste znali da jedna porcija slatkih krompira sadrži 40% ukupne dnevne preporučene količine vitamina C? Ista porcija sadrži čak četiri puta više vitamina A od preporučene količine. Taj vitamin je posebno važan za mršavljenje jer pomaže u ubrzanju metabolizma.

Pročitajte još: Ima 53 godine, mladolik izgled i zdravu liniju: Za savršen izgled Džulije Roberts zaslužna je "GI" DIJETA

Nadamo se da su vas ove činjenice ubedile da pružite šansu slatkom krompiru ove zime. Od toga ćete imati višestruke koristi. Ne samo što ćete smršati, već ćete biti u prilici da uživati u sjajnim obrocima sa ovom ukusnom namirnicom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas