· · Komentari: 0
fizička aktivnost

4 znaka ukazuju na to da se NE KREĆEMO KOLIKO BI TREBALO

Obratite pažnju na sledeće znakove koji bi mogli da ukažu na to da se ne krećemo dovoljno.

1620318231_Depositphotos_182491268_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Većina radi posao na kome mora da sedi ili bar jedan deo posla obavlja sedeći, a onda kada odemo kući neretko ponovo sednemo. Koliko je zapravo važno da se krećemo? Neki znaci ukazuju na to da je našem organizmu potreban pokret:

Natčeni kapci

Sedenje zadržava vodu. Natečene oči pojavljuju se zbog dužeg zadržavanja u sedećem položaju. Jednom kada počnete da uključujete duže aktivnosti u svoju svakodnevnicu, natečene oči više neće biti problem piše Bright side.

Pročitajte još: Prirodni načini da se OSLOBODIMO KOMARACA: Neke proizvode već imate u kući

Problemi sa probavom

Vežbanje je važno za redovno pražnjenje creva. Ako većinu vremena provodite sedeći, potrebno je više vremena da se hrana kreće kroz debelo crevo. Redovno kretanje poboljšaće efikasnost vašeg digestivnog trakta. Čak i jednostavna petominutna istezanja nekoliko puta dnevno mogu da spreče zatvor.

Bole vas kolena

Pokret je tajna opuštanja uskih zglobova. Vežbanjem možete da ublažite simptome artritisa i osteoartritisa, posebno aerobne vežbe sa malim uticajem. Redovnim vežbanjem mišići jačaju i postaju fleksibilniji.

Pročitajte još: Zbog čega ORHIDEJA neće da cveta? Popravite greške i uživajte u njenoj lepoti

Dobijate žudnju za šećerom

Fizička aktivnost bori se sa našom žudnjom za slatkišima. Pojačava energiju i oslobađa hormon sreće koji će uspešno da nas oslobode željom za slatkišima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.