· · Komentari: 0
NEGA LICA

BELANCE čini ČUDA ZA KOŽU: Evo zbog čega bi trebalo da ga koristite umesto SKUPIH KREMA

Nakon trezmana lica sa belancetom, koža će vam biti zategnuta, čista i blistava.

1626966424_egg-943413_1920.jpg
Foto: Piksabej

Ako vam je ponestalo krema kojima inače mažete kožu lica, predlažemo vam da pronađete alternativu u jednoj namirnici koju držite frižideru - jajetu, preciznije belancetu.

Belance sadrži protein koji čini kožu elastičnom i zateže je, regeneriše i potpomaže rast ćelija. Takođe, tu je i kalijum koji hidrira, a riboflavin je čisti od toksina i odstranjuje prljavštinu, dok je magnezijum zaslužan za visoki sjaj kože.

Pročitajte još: Zamenite aceton PRIRODNIM SKIDAČEM LAKA, za koji će vam trebati samo DVA SASTOJKA

Belance najbolje deluje na masnu kožu, koja je puna sebuma i nečistoća.Za početak, dobro operite kožu lica, vrata i dekoltea, a zatim umućeno belance četkicom nanesite na problematične delove kože.

Čišćenje lica od mitisera

Mitiseri napadaju "T zonu", tako da je čišćenje raznim pilinzima, maskama i drugim kozmetičkim tretmanima neophodno.

Ipak, jedno belance vam može uštedeti i vreme, kao i novavc, kada je u pitanju borba protiv mitisera.

Umućeno belance premažite preko lica, a zatim parče ubrusa prelepite preko kože praveći masku. Potom četkicom još jednom pređite preko ubrusa. Ostavite da se osuši oko desetak minuta, pa skinite ubrus sa kože. Kako budete povlačili ubrus, tako ćete povući i mitisere ali i svu drugu nečistoću.

Foto: Piksabej

Zatezanje kože i blistav ten

Ako želite da zategnete kožu na najbrži način, u tome vam može pomoći dobro umućeno belance koje ćete premazati preko lica, vrata i dekoltea.

Ostavite belance da odstoji oko dvsdeset minuta dok ne osetite zatezanje kože. Potom ga isperite mlakom vodom i koža će biti zategnutija, a ten blistav.

Takođe, ova jednostavna maska vam može pomoći ukoliko imate problem sa bubuljicama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.