· · Komentari: 0
nega

Ovo su KUĆNE MASKE za PODRUČJE oko OČIJU

Područje oko očiju naročito je osetljivo - tragovi umora i stresa se ovde prvo uoče.

1600247299_Depositphotos_180206132_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Maskama, koje možete sami da napravite u udobnosti svog doma, onda kada imate vremena za to u toku dana, ublažićete bore, delovaćete na jastučiće ispod očiju i natečenost, kao i na vidljivst podočnjaka.

Preporučuje se da bar jednom nedeljno priuštite svom licu ovakav tretman, a u nastavku smo izdvojili tri maske od prirodnih sastojaka, od kojih će vam makar jedna postati omiljena.

RUŽA I KRASTAVAC

Foto: Pixabay

Krastavci su bogati askorbinskom kiselinom i fitohemikalijama koje zatežu kožu i imaju umirujući efekat. U blenderu pomešajte 30ml ružine vodice i pola krastavca.

Pročitajte još: Napravite KOD KUĆE: Maska od KURKUME protiv AKNI i OŽILJAKA

Tupfere/blaznice izrežite u obliku polumeseca i natopite ih dobijenim sokom, pa sačekajte 10 minuta. Potom, natopljene polumesečaste tupfere stavite blizu linije donjih trepavica. Zadržite ih tu tokom 10 minuta pa se umijte.

BELANCE, KAFA I MED

Kafa u kombinaciji sa proteinima i vitaminima iz jajeta učvršćuje i zateže kožu. Kako bi vaša maska imala antioksidativni efekat dodajte i med.

Mešajte belance, kafu i med otprilike 1 minut. Čistim rukama ili četkom, nanesite masku oko i ispod očiju. Ostavite da odstoji 10 minuta, pa se umijte i uz pomoć tupfera ili nakvašenog peškira uklonite ostatke maske. Nakon maske obavezno nanesite hidrantnu kremu.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Pronađite pravu NIJANSU PUDERA za vaš ton kože

KAMILICA

Potrebne su vam dve vrećice čaja od kamilice, koje ćete natopiti 3 minuta u vrućoj vodi. Zatim izvadite vrećice i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Udobno se smestite, lezite i zažmurite, pa na zatvorene kapke postavite ohlađene vrećice čaja, i opuštajte se 15 minuta. Na kraju nanesite hranljivu kremu na lice za blistav izgled i svilenkastu kožu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.