· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАМИРНИЦЕ

Ове НАМИРНИЦЕ вратиће вашој кожи МЛАДАЛАЧКИ ИЗГЛЕД

Знате ли да својој кожи врло једноставно можете подарити леп и здрав сјај? Све што вам је потребно је неколико промена у вашој прехрани.

1596539515_blueberries-2270379_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Одређене намирнице су изузетно богате витаминима, минералима, антиоксидансима, амино-киселинама, ензимима и осталим нутријентима који су кључни за добро здравље. Ове намирнице садрже више нутријената по калорији и мањи број (или нимало) штетних својстава. Када је реч о вашој кожи, ово су намирнице које би свакако требали чешће да конзумирате.

Прочитајте још: Музика ЛЕЧИ срце! Како? Ево овако!

Броколи

Ова врло здрава намирница једна је од најбогатијих намирница на свету, барем када је реч о нутријентима. Броколи садржи протеине, калцијум који је кључан за изградњу костију, влакна, витамине А, Ц и К, фитоестрогене и спојеве који поправљају оштећења мишићних ткива и органа настала старењем.

Фото: Пиксабеј

Боровница

Ове малене бобице права су бомба антиоксиданса који би могли успорити ефекте старења. Такође, богате су и састојцима који би могли ублажити упалне процесе.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Спречава камен у бубрегу: Ова намирница је извор здравља и енергије

Лосос

Лосос је један од најбогатијих извора омега-3 масних киселина, које помажу у снижавању холестерола, спречавају лепљење тромбоцита на зидове артерија, смањују упалне процесе, смањују ризик од можданог удара и спречавају срчане ударе. Лосос је такође богат протеинима, добар је извор гвожђа и не садржи велике количине живе.

Фото: Пиксабеј

Бадеми

Бадеми, ораси и пистаћи доказано снижавају нивое лошег холестерола. Баш попут броколиа, богати су врстом антиоксиданса за које се верује да играју кључну улогу у борби против слободних радикала. Такође, богати су влакнима, фитохемикалијама (које би вас могле заштитити од рака) и аргинином, за који се сматра да је претходник људског хормона раста.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: У јеку смо АЕЛГИЈА, како да се ЗАШТИТИМО и побољшамо дан

Спанаћ

Спанаћ можда неће имати исти ефект на вас као што има на Попаја, али зато је одличан извор састојака који јачају ваш имунолошки систем и боре се против рака и слободних радикала.

Фото: Пиксабеј

Батат

Батат садржи огромну количину витамина А (који је врло погодан за вашу кожу и очи), моћних антиоксиданса и калијума, који помаже смањити штетне ефекте натријума на ваш крвни притисак и кости. Другим речима, батат је права бомба нутријената.

Фото: Пиксабеј

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.